Αν περάσεις από την πόλη Zhangjiajie στην επαρχία Χουνάν, στην Κίνα, τότε σίγουρα θα σου μυρίσει καθαριότητα. Οι δρόμοι στη νότια Κίνα, λοιπόν, ψεκάζονται με απολυμαντικό καθώς εκατοντάδες κάτοικοι πρόκειται να βγουν από τα σπίτια τους μετά από ένα μήνα σκληρού lockdown. Γιατί μετά από ένα μήνα μέσα στο σπίτι θέλεις να νιώθεις ότι τα πάντα είναι αποστειρωμένα.

Στις 29 Ιουλίου, 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι στη νότια επαρχία Zhangjiajie κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα. Τώρα, εργαζόμενοι με προστατευτικά ρούχα βγήκαν έξω για να ψεκάσουν την περιοχή παντού με απολυμαντικό, ώστε να εξαφανίσουν την οποιαδήποτε πιθανή εστία του ιού.

Η μετάλλαξη είχε φτάσει σε περισσότερες από 20 πόλεις στην Κίνα και πάνω από δώδεκα επαρχίες, με τα κρατικά μέσα να χαρακτηρίζουν το ξέσπασμα ως το «πιο εκτεταμένο μετά από αυτό στην Ουχάν». Η έξαρση ξεκίνησε όταν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Ναντζίνγκ βρέθηκαν θετικοί στον ιό, αφού καθάρισαν ένα αεροπλάνο που είχε φτάσει από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Mail Online.

https://www.intronews.gr/3870-2-metalaxi-delta-apotelei-empodio-stinn-antimetwpisi-tis-pandimias

Οι κατοικίες αποκλείστηκαν και στενές επαφές τέθηκαν σε καραντίνα καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις σε μεγάλες πόλεις, όπως το Πεκίνο, εξέτασαν εκατομμύρια από τους κατοίκους τους. Άτομα που είχαν ταξιδέψει από το Ναντζίνγκ ή το Ζανγκτζιατζί αναζητήθηκαν από τους αξιωματούχους. Οι τουρίστες αποτράπηκαν επίσης να μην ταξιδέψουν σε περιοχές της χώρας όπου είχαν διαπιστωθεί κρούσματα της μετάλλαξης.