Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, την Τρίτη, για τους ανεμβολίαστους, που αφορούν την εστίαση και τους κλειστούς χώρους γενικότερα, έχουν φέρει στο προσκήνιο και κάποιες σοβαρές απορίες. Για παράδειγμα, πώς γίνεται ένας ανεμβολίαστος να ελέγχει αν ο πελάτης είναι ο εμβολιασμένος;

Όπως διευκρινίστηκε, ένας εργαζόμενος επιτρέπεται να μην έχει κάνει το εμβόλιο, με την προϋπόθεση να έχει το απαραίτητο αρνητικό τεστ. Επομένως, ως εργαζόμενος θα μπορεί να βρίσκεται σε κλειστό χώρο επιχείρησης, αλλά όχι ως πελάτης.

https://www.intronews.gr/3982-2-thomaidis-tha-echoume-10-000-krousmata-imerisios

Στο μεταξύ, στην αστυνομία το ποσοστό είναι στο περίπου στο 50% στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο ότι ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, σίγουρα θα υπάρξει το εξής σκηνικό: Ένας αστυνομικός που δεν έχει εμβολιαστεί να κληθεί σε ένα κλειστό χώρο εστίασης να ελέγξει κάποιον εμβολιασμένο πολίτη αν όντως έχει κάνει το εμβόλιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεθούν λύσεις σε αυτά τα ζητήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν μελλοντικές αντιδράσεις.