Τραγικός είναι ο απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές γίνεται λόγος για περισσότερους από 180 νεκρούς, οι οποίοι ενδεχομένως να αυξηθούν.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση στις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, οι τοπικοί αξιωματούχοι νοσοκομείων αναφέρουν σύμφωνα με τους New York Times πως η  λίστα των νεκρών περιλαμβάνει 170 ονόματα, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και οι 13 Αμερικανοί στρατιώτες που επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Περίπου 200 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με το ίδιο μέσο και τις πηγές του. Οι ίδιοι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι γιατί οι Ταλιμπάν τους έχουν ζητήσει να μην μιλούν με τα ΜΜΕ, ανέφεραν πως κάποιοι από τους νεκρούς ήταν Αφγανοί με αμερικανική υπηκοότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natalia Godoy (@red_pill_latina)

Παιδιά και Βρετανοί μέσα στα θύματα

Δύο ενήλικοι Βρετανοί και το παιδί ενός Βρετανοί υπηκόου φέρεται να ήταν ανάμεσα στους νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ντόμινικ Ράαμπ.

Οπως δήλωσε: «Είμαι βαθύτατα λυπημένος αφότου έμαθα πως δύο Βρετανοί και το παιδί ενός ακόμα Βρετανού είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ενώ ακόμα δύο είναι τραυματίες Αυτοί ήταν αθώοι και αποτελεί τραγωδία το γεγονός πως δολοφονήθηκαν από άνανδρους τρομοκράτες ενώ προσπαθούσαν να μεταφέρουν τους οικείους τους πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο».

https://www.intronews.gr/4057-2-afghanistan-ekkenosi-posoi-efigan

Παράλληλα, όσον αφορά στην επιχείρηση αποχώρησης πολιτών από το Αφγανιστάν, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Παρασκευή με τις πύλες του να είναι σχεδόν ολοκληρωτικά «φυλασσόμενες» από τους Ταλιμπάν. Τέσσερις ημέρες απομένουν για την καθοριστική 31η Αυγούστου, την οποία οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει πως θα διακόψουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης από το Αφγανιστάν. Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως δεν σκοπεύει να διακόψει νωρίτερα την επιχείρηση παρά το ρίσκο.

Ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος στο Πακιστάν

Ενα ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, περιμένοντας να εκκενώσει περίπου 18 άτομα από το Αφγανιστάν, ανέφεραν την Παρασκευή δύο πηγές ασφαλείας.

Το Reuters αναφέρει ότι τα άτομα, τα οποία είναι Αφγανοί, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τις ελληνικές αρχές, αλλά δεν ήταν σαφές με ποια ιδιότητα, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.