Το ΣτΕ υπό την προεδρία της κυρίας Κωνσταντινίδου απέρριψε το αίτημα που είχαν υποβάλει 115 νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Την στιγμή που εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου ειδικά σε άτομα που εκτίθενται λόγω της εργασίας τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο αρκετοί από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές κρατούν επιφυλακτική στάση και αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι όσοι από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν εμβολιαστεί από  1η Σεπτεμβρίου θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Την ίδια στιγμή που οι ΜΕΘ γεμίζουν από ανεμβολίαστους που νοσούν από Covid  στο Σύνταγμα γίνεται συγκέντρωση από αρνητές του κορονοϊού οι οποίοι διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας και χρησιμοποιούν επιχειρήματα χωρίς καμία επιστημονική βάση.

https://www.intronews.gr/4191-2-dania-metallaxi-delta-10-septemvriou-arsi-metron

Το παράδοξο είναι ότι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν χθες, κατηγορώντας την κυβέρνηση για χούντα που επιβάλλεται με αφορμή την υγειονομική κρίση είχαν στα χέρια τους βιβλία από το πραξικόπημα του Παπαδόπουλου. Παράλληλα, κρατούσαν εικόνες της Παναγίας και συνθήματα υπέρ της ορθοδοξίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης σχεδόν κανείς από αυτούς δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας αφού ούτε μάσκες είδαμε αλλά ούτε και αποστάσεις.

Παρόντες, ήταν και ακροδεξιοί υποστηρικτές του κόμματος «Έλληνες» ιδρυτής του οποίου είναι ο καταδικασμένος πλέον Ηλίας Κασιδιάρης.