Στον Γαλατά Χανίων θα ταφεί τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Η οικογένεια του αποφάσισε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη πείθοντας τελικά και την κόρη του Μαργαρίτα.

Την Τετάρτη το βράδυ θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να γίνει η ταφή στο νεκροταφείο στον Γαλατά Χανίων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Αντίθετη με την επιθυμία του ήταν η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας.

https://www.intronews.gr/mikis-theodorakis-laiko-proskynima

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία, αλλά μετά από την κοινή απόφαση της οικογένειας, αποκτούν τυπικό χαρακτήρα.

Ο γιος του, Γιώργος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η οικογένειά του θα σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα του, δηλαδή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα σε ανάρτησή του στο facebook.