Η πάλαι ποτέ πανίσχυρη αυτοκρατορία λιανικού εμπορίου Arcadia, του Philip Green, πλησιάζει στο οριστικό τέλος της, μετά την μακρά πτώχευση. Το πρώην εμβληματικό κατάστημα του Ομίλου, TopShop, έχει οριστεί να βάλει λουκέτο τον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το μόνο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της Arcadia. Η παταγώδη κατάρρευση της κάποτε κραταιάς αλυσίδας λιανικού εμπορίου θα δείξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ια το ύψος του ελλείμματος που αφήνει στο συνταξιοδοτικό ταμείο της, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν οι πιστωτές της, οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2,4 δισ. δολαρίων.

https://www.intronews.gr/4646-2-apple-ti-anamenetai-na-doume-stin-parousiasi-tou-technologikou-kolosou

Με τιμή περί τα 579 εκατ. δολάρια (420 εκατ. στερλίνες), η πώληση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου θα μπορούσε να αποφέρει ένα σημαντικό επιπλέον ποσό στους εκκαθαριστές της αλυσίδας, μεγαλύτερο μάλιστα της υποθήκης ύψους 425 εκατ. δολαρίων που πρέπει να καταβληθεί στην εταιρεία private equity Apollo Management International πριν διανεμηθούν τα υπόλοιπα κεφάλαια στους άλλους πιστωτές.

Πηγή με γνώση της διαδικασίας δήλωσε στο Forbes ότι ο δεύτερος γύρος προσφορών για το ακίνητο έχει ήδη ολοκληρωθεί και αυτήν την στιγμή εξετάζονται οι οικονομικές προσφορές.

Εν τω μεταξύ, τον Ιούλιο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος χρηματοδότησης εμπορικών ακινήτων της Apollo, Στιούαρτ Ροθστέιν, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των επενδυτών ότι έχουν υποβληθεί “πολλές αξιόπιστες προσφορές” που “υπερβαίνουν” το ποσό των 425 εκατ. δολαρίων της υποθήκης.

https://www.intronews.gr/4689-2-certified-lover-boy-drake-donda-west

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η πώληση του εμβληματικού κτιρίου της Topshop σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους της διαδικασίας πτώχευσης, που ξεκίνησε πριν από 10 μήνες, για την εταιρεία πάνω στην οποία έχτισε την περιουσία και τη φήμη του ο Philip Green, ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στους πιο αμφιλεγόμενους δισεκατομμυριούχους του βρετανικού επιχειρείν.