Ο Enrique Iglesias, που μας έχει χαρίσει επιτυχίες στο παρελθόν, πήρε την μεγάλη απόφαση για την καριέρα του και την γνωστοποίησε σε συζήτηση με τον Ricky Martin και τον Sebastián Yatra. Ο Ισπανός τραγουδιστής, σε live συζήτηση που είχαν στο Instagram, στο πλαίσιο προώθησης του νέου του άλμπουμ ‘Final’, ανακοίνωσε πως σταματάει το τραγούδι κι αυτό θα είναι το τελευταίο του.

«Θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ στις 17 Σεπτεμβρίου. Θα ονομάζεται Final και αυτός ο τίτλος έχει πολλά νοήματα», είπε ο Iglesias με τον Ricky Martin να ζητάει διευκρίνηση για να λάβει την απάντηση: «Σημαίνει ότι είναι τελικό. Σημαίνει ότι ίσως είναι το τελευταίο μου άλμπουμ».

Προφανώς οι συνομιλητές του έμειναν άλαλοι, ζητώντας περισσότερες εξηγήσεις, με τον Ισπανό να σημειώνει: «Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ καιρό. Θα υπάρξει Volume 1 και 2, αλλά αυτά θα είναι στο ‘Final’», είπε. «Δεν ξέρω. Βρίσκομαι σε εκείνη τη φάση στη ζωή μου, σε αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου, όπου νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το βγάλω προς τα έξω. Το σκέφτομαι από το 2015».

Ο Sebastián Yatra τον συνεχάρει, πάντως, που βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο, να αποφασίζει δηλαδή για κάτι τέτοιο και να μην τον συνεπαίρνει η καριέρα. Την οποία καριέρα μπορεί να σταματάει όσον αφορά τα άλμπουμ, αλλά προφανώς δεν θα σταματήσει να γράφει μουσική.

Η καριέρα του Enrique Iglesias

Ο Enrique Iglesias ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αρχικά με το όνομα Enrique Martinez, προτού αρχίσει να χρησιμοποιεί το βαρύ, εξαιτίας του πατέρα του, επίθετο Iglesias.  Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής, με πιο χαρακτηριστική την σύμπραξή του σε ένα ντουέτο με την πιο επιδραστική Αφροαμερικανή τραγουδίστρια όλων των εποχών, τη Witney Houston.

Έχει χαρακτηριστεί και «βασιλιάς της λάτιν ποπ» ενώ από την αρχή της δισκογραφικής της καριέρας έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 170 εκατομμύρια δίσκους, την ώρα που 150 τραγούδια του έχουν καταλάβει την πρώτη θέση σε όλα τα Billboard charts.

Ιδιαίτερα στην λίστα Hot Latin Tracks, ο Enrique Iglesias κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 27 ισπανόφωνα singles του να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Ο Ιγκλέσιας κατέχει το ρεκόρ 14 τραγουδιών στο Νο 1 των Billboard Dance Charts, περισσότερα από κάθε άλλο άνδρα καλλιτέχνη. Τον Δεκέμβριο 2016, το περιοδικό Billboard τον κατέταξε στην 14η θέση με τους πιο πετυχημένους άνδρες καλλιτέχνες όλων των εποχών.