Στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εφ΄όλης της ύλης, καθώς και για τις φήμες για πρόωρες εκλογές. Ανέφερε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία, ενώ φάνηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει όποτε και αν αυτές γίνουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις και πρόσθεσε ότι «κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα», υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει.

https://www.intronews.gr/4988-2-nea-dimoskopisi-kai-o-armageddon-na-chtypisei-tin-ellada-o-syriza-den-anevainei

Για το αν η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις επόμενες εκλογές με αυτοδυναμία, ο πρωθυπουργός απάντησε πως «θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

Πάντως, για τις πρόωρες εκλογές, ο Κυριακός Μητσοτάκης έκανε σαφές πως δεν σκέφτηκε ποτέ αυτό το σενάριο. «Τι θα είχα να κερδίσω από πρόωρες εκλογές; Εχουμε ισχυρή αυτοδυναμία, οι πρόωρες εκλογές είναι πολιτικός τακτικισμός. Είμαι πολύ αισιόδοξος και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οταν φτάσουμε στο τέλος της τετραετίες οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες. Δεν φαντάζομαι ότι πολλοί Ελληνες θέλουν να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη και να ζήσουμε αυτά που έγιναν το 2015».