Η εξαφάνιση της Gabby Petito, που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ, δεν είχε αίσιο τέλος. Μια σορός που ταιριάζει στην περιγραφή της 22χρονης βρέθηκε στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ.

«Όπως μπορεί να φανταστεί κάθε γονιός, αυτή είναι μια αδιανόητη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά της» δήλωσε ο πράκτορας του FBI, Τσαρλς Τζόουνς, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Η αιτία του θανάτου της παραμένει αδιευκρίνιστη» προσέθεσε, σύμφωνα με το BBC.

Ο Τζόουνς επισήμανε ότι εκκρεμούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί στο 100% η ταυτότητα της σορού αλλά φαίνεται ότι ταιριάζουν με την περιγραφή της.

Πώς εξαφανίστηκε η Gabby Petito

Η 22χρονη Gabriel Petito είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο με τον σύντροφό της Biran Laundrie, 23 ετών, ξεκινώντας ένα ταξίδι με ένα φορτηγάκι, που επρόκειτο να διαρκέσει 4 μήνες. Το ζευγάρι μοιραζόταν τα μέρη που επισκεπτόταν με τους χρήστες του Instagram και του YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Brian επέστρεψε στην οικία τους στη Φλόριντα την 1η Σεπτεμβρίου, ήτοι 10 ημέρες προτού η οικογένεια της Gabriel αναφέρει την εξαφάνισή της, σύμφωνα με την αστυνομία του Νορθ Πορτ, όπου το ζευγάρι διαμένει.

Η οικογένειά της δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της από τις 25 Αυγούστου, και κάποιοι την είχαν δει τελευταία φορά στο μεγαλοπρεπές εθνικό πάρκο Γκραντ Τέτον, στο Ουαϊόμινγκ.

Ο σύντροφός δεν «εκδήλωσε καμία βούληση να απαντήσει στις ερωτήσεις των ερευνητών» και δεν «παρείχε χρήσιμες πληροφορίες», σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι τον θεωρεί «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα», χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να τον κατονομάζει επισήμως ύποπτο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joseph Petito (@petitojoseph)

Υποψιάζονται τον σύντροφό της

Μετά την εξαφάνιση της Petito, ο σύντροφός της, που θεωρείτο πρόσωπο ενδιαφέροντος στην υπόθεσή της, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και εκείνος. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει προς το παρόν την εξαφάνιση του Brian, έπειτα από εκείνη της Gabby, ως μια «υπόθεση πολλαπλών εξαφανίσεων».

«Όταν θα έχουμε λεπτομέρειες, θα κάνουμε ανακοινώσεις» έγραψε σε tweet ο διοικητής της αστυνομίας του Νορτ Πορτ Τοντ Γκάρισον. Η οικογένεια του Laundrie εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, μετά από τα τραγικά νέα.

Ο πατέρας της Petito, Joseph, είπε ότι «άγγιξε τον κόσμο» στο Twitter και ο δικηγόρος της οικογένειας Richard Benson Stafford έκανε μια ανακοίνωση για λογαριασμό τους.

Είπε: «Κάνω ένα προσωπικό αίτημα στα μέλη του Τύπου και των ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης να απέχουν από την επικοινωνία με την οικογένεια.

Λόγω των σημερινών εξελίξεων, ζητάμε από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης να έχουν δείξουν ευαισθησία απέναντι στην οικογένεια της Gabby και να της επιτρέψουν να θρηνήσουν. Θα επικοινωνήσω μαζί σας όταν η οικογένεια της Gabby είναι έτοιμη να κάνει δημόσια δήλωση».