Στην Ολλανδία συμβαίνει το εξής παράδοξο. Οι πελάτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στα καφέ και τα εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους, αλλά αν θελήσουν να επισκεφθούν την τουαλέτα, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί το υγειονομικό πάσο. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ στην Ελλάδα πρέπει στους κλειστούς χώρους να παρουσιάζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσης, στην τουαλέτα δεν φοριέται ούτε η μάσκα.

https://www.intronews.gr/5604-2-triti-dosi-emvoliou-anoigei-stis-30-septemvriou-i-platforma

«Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις τουαλέτες, θα πρέπει να επιδεικνύεται τον κωδικό σας QR», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ούγκο ντε Γιoνγκ, στο ραδιοφωνικό δίκτυο NOS. Στην Ολλανδία, ο κώδικας QR, που αποδεικνύει πως το άτομο είναι εμβολιασμένο, είναι υποχρεωτικός από την ηλικία των 13 ετών.

Σημειώνεται πως, την περασμένη εβδομάδα, οι ολλανδικές αρχές χαλάρωσαν τους περιορισμούς, αίροντας μεταξύ άλλων το μέτρο της τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όμως ανακοίνωσαν την εφαρμογή ενός υγειονομικού πάσου για τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα φεστιβάλ.

https://www.intronews.gr/5621-2-kairos-me-tsouchtero-kryo-i-pebti