Η νεκροψία του πτώματος που βρέθηκε στο πάρκο, έκανε γνωστό ότι πρόκειται επίσημα για αυτό της Gabby Petito. Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε: «Ο ιατροδικαστής της κομητείας Teton, Δρ Brent Blue επιβεβαίωσε ότι τα λείψανα είναι εκείνα της Gabrielle Venora Petito, ημερομηνία γέννησης 19 Μαρτίου 1999.

Ο Coroner Blue κάνει λόγο για ανθρωποκτονία. Η αιτία του θανάτου παραμένει εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων της νεκροψίας».

Η οικογένεια του Brian Laundrie εξέφρασε τα συλλυπητήριά της με μια ανακοιίνωση, μετά την ταυτοποίηση του πτώματος της Gabby Petito, η οποία έγραφε: «Είθε η Gabby να αναπαύεται εν ειρήνη».

Ο σύντροφός της αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο αυτή την στιγμή, καθώς όχι μόνο δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία αλλά εξαφανίστηκε και ο ίδιος μυστηριωδώς λίγες μέρες μετά από την Gabby. Το σπίτι των γονιών του έχει επίσης κηρυχθεί πλέον «τόπος εγκλήματος» και το FBI και η αστυνομία ερευνούν την ιδιοκτησία, καθώς και τα οχήματα, από χθες.

Τα μηνύματα – στοιχεία της Gabby

Μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της ξαναδιάβασαν τα τελευταία της μηνύματα. Παρατήρησαν λεπτομέρειες που τους έκαναν εντύπωση. Σε ένα μήνυμα, η Gabby ενημέρωνε τη μητέρα της ότι της τηλεφωνούσε διαρκώς ο Σταν και της ζητούσε να τον πάρει και να τον καθησυχάσει.

Το ζήτημα είναι ότι ο Σταν ήταν ο παππούς της Gabby και η κοπέλα δεν τον είχε αποκαλέσει ποτέ στη ζωή της με το μικρό του όνομα. Μετά από ανάλυση των μηνυμάτων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «μάλλον κάποιος άλλος είχε στην κατοχή του το κινητό της».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabby (@gabspetito)

Οι εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι που δίνουν «φως» στη δολοφονία της Petito

Η Petito εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή στις 24 Αυγούστου έξω από ένα ξενοδοχείο στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα. Την επόμενη μέρα μοιράστηκε την τελευταία της φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα.

Η οικογένειά της πιστεύει ότι κατευθυνόταν προς το Εθνικό Πάρκο Γκραντ-Τέτον στο Γουαϊόμινγκ όταν είχαν την τελευταία επαφή μαζί της.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, το σώμα της βρέθηκε μέσα στο πάρκο, λίγο πιο μακριά από το σημείο όπου ένα ζευγάρι ταξιδιωτικών bloggers είχαν βιντεοσκοπήσει το βαν τους σε έναν χωματόδρομο κοντά σε μια περιοχή που ονομάζεται Spread Creek στις 27 Αυγούστου.

Η αστυνομία στο Moab της Γιούτα, επίσης, έχει δημοσιεύσει από τότε πλάνα από κάμερες από τις 12 Αυγούστου που δείχνουν μια συνάντηση που είχε η Petito και τον Laundrie μετά από στάση κυκλοφορίας. Η Petito ακούγεται να κλαίει καθώς περιγράφει μια διαμάχη, που φαίνεται να έγινε σωματική.

Η κοπέλα είχε εξομολογηθεί σε φίλες της ότι ο αρραβωνιαστικός της είχε κρίσεις, άκουγε φωνές, τη ζήλευε παθολογικά, την απομάκρυνε από τις φίλες της και της έκανε σκηνές. Απ’ ότι φαίνεται οι σκηνές αυτές δεν άργησαν να εξελιχθούν σε σωματική βία. Κατά τη διάρκεια των ρομαντικών διακοπών τους, μάρτυρες είδαν το ζευγάρι να μαλώνει και τον Laundrie να την χαστουκίζει.

Όταν παρενέβη η αστυνομία η 22χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι πάσχει από κρίσεις άγχους και αυτή έφταιγε για την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους. Οι αρχές πρότειναν στον άνδρα να περάσει τη νύχτα σε ξενοδοχείο και στη Gabby να επιστρέψει στο βαν. Μετά από 2 εβδομάδες εξαφανίστηκε.