Στο ζενίθ του έχει φτάσει ο κοινωνικός αναβρασμός από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, στην αρχή της εβδομάδας, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά γονέων που είναι αντιεμβολιαστές και δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να κάνουν το εμβόλιο, ούτε τεστ, ούτε να φοράνε μάσκα. Αυτό σημαίνει πως δεν προβλέπεται είσοδος τους στο σχολείο χωρίς self test και μάσκα, με αρκετούς αρνητές να παίρνουν στα χέρια τους το νόμο και να επιτίθενται σε διευθυντές και καθηγητές σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κύριος στο ακόλουθο βίντεο, ο οποίος πηγαίνει το παιδί του στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης και επιτέθηκε στη διευθύντρια, με αποτέλεσμα να του ασκηθεί δίωξη για δύο αδικήματα. Ο ίδιος απάντησε με μηνύσεις προς τη διευθύντρια και όσους απέτρεψαν το παιδί του από το να μπει στο σχολείο.

«Σήμερα ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας».

Αυτή είναι μόνο μια περίπτωση μηνυτήριας αναφοράς πολίτη προς τους δημόσιους λειτουργούς που ακολουθούν τις οδηγίες του κράτους ως προς τον κορωνοϊό και αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε νοσοκομεία. Γιατί αυτοί είναι οι αντιεμβολιαστές. Θέλουν να γίνουν επαναστάτες, αλλά δεν έχουν τα κότσια να δεχτούν τις συνέπειες.

Δικαίωμα τους είναι να πάνε στο σχολείο και στο νοσοκομείο. Ναι, αλλά αν διαβάσουν το σύνταγμα, θα δουν ότι μέγιστη υποχρέωση κάθε πολίτη, είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι το υπέρτατο αγαθό και μπροστά της όλα τα υπόλοιπα ωχριούν.

Καθώς λοιπόν η κατάσταση κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα, και με τα μέτρα για τους αντιεμβολιαστές στα μαγαζιά να έχουν μπει σε ισχύ από την προηγούμενη εβδομάδα, το κράτος προσανατολίζεται στην θωράκιση μέσω νομικού πλαισίου των εκπαιδευτικών και νοσοκομειακών-υγειονομικών που υπερασπίζονται τους νόμους. Μέχρι στιγμής όταν κατατίθεται μια μηνυτήρια αναφορά εναντίον τους, μεταφέρονται σε αστυνομικό τμήμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου κι αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό, παρεμποδίζει την διάθεση τους να ακολουθήσουν τον νόμο.

Αντιεμβολιαστές ζητούν εκταφή νεκρών συγγενών για να εξεταστεί αν πέθαναν από κορωνοϊό

Γι΄αυτό τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να χτιστεί ένα πλαίσιο προστασίας των δημόσιων λειτουργών. «Αν και το δικαίωμα της μήνυσης παραμένει αναφαίρετο για οποιονδήποτε πολίτη, θα προβλέπεται, ωστόσο, ότι οι δημόσιοι λειτουργοί που θα ενάγονται από μηνυτήριες αναφορές με περιεχόμενο την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, να μην σύρονται στο αυτόφωρο, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος» αναφέρεται από κυβερνητικές πηγές.

Είναι πια σαφές όμως ότι ούτε αυτό θα παρεμποδίσει τους σε παράκρουση αντιεμβολιαστές που έχουν φύγει από καιρό από τη σφαίρα της λογικής και πλέουν στα αχανή πελάγη της ανευθυνότητας και του ιδιωτισμού, όπως τον όριζαν οι αρχαίοι και όπως έγινε η μετάγγιση της λέξης στα αγγλικά (idiot).

Το παράδειγμα το έχει δώσει πρώτη η κυβέρνηση του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, λίγο πριν εκλεγεί ξανά. Μάλιστα, η απόφαση του να περάσει νομοσχέδιο ποινικής ευθύνης προς όσους παρεμποδίζουν την εφαρμογή του πλαισίου για τον εμβολιασμό, ήταν αυτή που τον οδήγησε να διεξάγει εκλογές μετά από 2 χρόνια από την προηγούμενη εκλογή του.

Κοινωνικά βρισκόμαστε πια σε τέτοιο σημείο που οι αντιεμβολιαστές διαμοιράζονται online ένα κείμενο έγκλησης όσων θεωρούν ότι τους εμποδίζουν από το δικαίωμα της εκπαίδευσης ή της νοσηλείας, ενώ υπάρχουν αρκετά περιστατικά αντιεμβολιαστών στον τομέα της υγείας, που προμηθεύονται εικονικά τις δόσεις και έχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Παράλληλα, αυξάνονται, σύμφωνα με το protothema.gr οι περιπτώσεις συγγενών νεκρών που ζητούν εκταφή για να διαπιστωθεί αν πέθαναν από κορωνοϊό.

Για να παραφράσουμε τον Στέφανο Χίο: «οι αντιεμβολιαστές επελαύνουν, θα μας πεθάνουν όλους».