Την ώρα που στην Ελλάδα, ένα ακόμη έγκλημα ήρθε να προστεθεί σε όσα έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με τον άντρα να σκοτώνει να 32χρονη εκπαιδευτικό επειδή τον χώρισε, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το θρίλερ με την υπόθεση της Gabby Petito, συνεχίζεται. Η σορός της 22χρονης blogger εντοπίστηκε στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ, ενώ βασικός ύποπτος είναι ο σύντροφός της, Brian Laundrie.

Το ζευγάρι, στις 2 Ιουλίου, ξεκίνησε το roadtrip στην ενδοχώρα της αμερικανικής ηπείρου, αποφασισμένο να γυρίσει τις ΗΠΑ για τέσσερις μήνες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μοιράζονταν στα social media χαρούμενες και ειδυλλιακές στιγμές, ερωτικές εξομολογήσεις και φαινομενικά έδειχναν πως ήταν ο ένας για τον άλλον. Στην πραγματικότητα, όμως, το φαίνεσθαι στα κοινωνικά δίκτυα, κάποιες φορές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabby (@gabspetito)

Η ζωή που έδειχναν τα δύο παιδιά έμοιαζε να ήταν αξιοζήλευτη. Η Gabbi όμορφη, φρέσκια και φιλόδοξη, που είχε βρει την αγάπη στο πρόσωπο του γοητευτικού Brian Laundrie. Εκείνος την είχε ερωτευτεί στα 15 του, τη φρόντιζε, την υποστήριζε, ήταν διαχυτικός μπροστά σε φίλους και της είχε υποσχεθεί πως «θα περάσουμε τη ζωή μας μαζί».

Κάποιοι, όμως, γνώριζαν ότι ο Brian ήταν ένας οξύθυμος άνδρας. Προσπαθούσε να την ελέγχει, να την απομονώσει από τον περίγυρό της, ενώ με βάση κάποια συγκεκριμένα περιστατικά, ήταν και αρκετά ασταθής.

Την ώρα, λοιπόν, που οι φωτογραφίες ανέβαιναν στο Instagram, οι δυο τους μάλωναν, σε σημείο που ενεπλάκη και η αστυνομία, στην οποία η Gabby πήρε την ευθύνη πάνω της για ένα τσακωμό, λέγοντας τους πως πάσχει από διαταραχή στρες και ξεσπάει στο σύντροφό της. Η αστυνομία πρότεινε να περάσουν τη νύχτα ξεχωριστά, με τον Brian να κοιμάται σε δωμάτιο ξενοδοχείου και την Gabby στο βανάκι που είχαν μαζί τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabby (@gabspetito)

Οι καυγάδες συνέχισαν και μετά το περιστατικό, υποδηλώνοντας πως επρόκειτο για μια κακοποιητική σχέση. Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό που εκείνος της άρπαξε το κινητό και προσπάθησε να φύγει με το βαν, με την Petito να σκαρφαλώνει και να φωνάζει «γιατί είσαι τόσο κακός;».

Για την ώρα, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον Brian, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο 22χρονος είχε επιστρέψει μόνος του, την 1η Σεπτεμβρίου, από το ταξίδι στις ΗΠΑ, αρνούμενος να συνεργαστεί με την αστυνομία, αλλά και να επικοινωνήσει με την οικογένεια της εκλιπόντος, που έφτασαν στο σημείο να τον παρακαλάνε και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών.

Οι γονείς του είπαν στις αρχές πως έφυγε με ένα σακίδιο για ένα πάρκο που θεωρείται δύσβατο, με άγρια ζώα και επικίνδυνα μονοπάτια. Η αναζήτησή του συνεχίζεται μέσω ειδικών μονάδων, αλλά και drones. Μία εξειδικευμένη ομάδα δυτών επίσης συμβάλει στις προσπάθειες, καθώς υπάρχουν ποταμοί και σπηλιές με νερό, όπου θα μπορούσε κάποιος να έχει εγκλωβιστεί.

Η νεκροψία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ανθρωποκτονία και το σίγουρο είναι πως μέχρι να βρεθεί ο Brian και να ομολογήσει την πράξη του, θα βγουν ενδεχομένως κι άλλα περιστατικά μεταξύ τους στο φως.