Από την Παρασκευή που έγινε ο χαμός με την e-food, συνέβησαν πολλά. Απέσυρε η εταιρεία την αρχική της πολιτική προς τους ντελιβεράδες, έχασε πελάτες, έχασε κοινό, είδε την εφαρμογή της να πέφτει κάτω από τα 2 αστέρια, υπήρξε κινητοποίηση των ντελιβεράδων την Τετάρτη με πορεία στο κέντρο και όλα αυτά οδήγησαν στη νέα ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται,  η e-food θα πάει σε μια νέα εποχή για το εργασιακό κομμάτι των ντελιβεράδων και θα καταργήσει σταδιακά το freelancing, διατηρώντας στο δυναμικό της τους ντελιβεράδες μόνο με κανονικές συμβάσεις. Μάλιστα, οι συμβάσεις θα είναι αορίστου χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Online Delivery που βρίσκεται πίσω από το e-food:

«Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική. Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε. Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς.

Παρέχουμε μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών, προσφέρουμε καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί,, κτλ), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.

Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά.  Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του e-food να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας».

Συνολικά, πρόκειται για 2.016 εργαζόμενους και μένει να δούμε αν θα γίνει κανονικά η αυριανή κινητοποίηση και 24ωρη απεργία ή αν θα αρθεί αυτή η απόφαση, αφού ικανοποιήθηκε το βασικό αίτημα των εργαζομένων.