Η Tessa Ganserer ανοίγει νέους ορίζοντες στην πολιτική της Γερμανίας και γράφει ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη χώρα.

Η Ganserer των Πρασίνων κέρδισε στις χθεσινές εκλογές τον αγώνα της στη Βαυαρία και θα περάσει την πόρτα της Μπούντεσταγκ.

Η Ganserer ανήκει στη Alliance 90 / The Green, ένα πράσινο πολιτικό κόμμα και είναι μέλος από το 1998. Έβαλε υποψηφιότητα για μια θέση στο Landtag της Βαυαρίας το 2008, αλλά δεν τα κατάφερε.

Από το 2008 έως το 2018 υπηρέτησε ως Επικεφαλής της Περιφέρειας της Πράσινης Μέσης Φραγκονίας. Το 2013 εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια της Νυρεμβέργης για να μπει στο Landtag. Έλαβε μέρος στις επιτροπές Οικονομικών και Μέσων Ενημέρωσης, Υποδομών, Κατασκευών και Μεταφορών, Ενέργειας και Τεχνολογίας και ως Αντιπρόεδρος Δημόσιας Υπηρεσίας από το 2013 έως το 2018.

Η Ganserer η πρώτη διεμφυλική πολιτικός

Τον Δεκέμβριο του 2018 η Ganserer αποκάλυψε την σεξουαλική της ταυτότητα και έγινε το πρώτο μέλος του Landtag της Βαυαρίας και του γερμανικού κοινοβουλίου που ήταν ανοιχτά τρανσέξουαλ. Έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως γυναίκα σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο στις 14 Ιανουαρίου 2019.

Η Ilse Aigner, μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης στην Βαυαρία και Πρόεδρος του Landtag της Βαυαρίας, υποστήριξε τη Ganserer στη μετάβασή της και την καλωσόρισε στο κοινοβούλιο ως γυναίκα.

Η Γερμανίδα πολιτικός, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 που πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της. Η Tessa Ganserer είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων.

Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Tessa και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της (transgender, όρος συνώνυμος του transsexual, αλλά με έμφαση στην ταυτότητα και όχι στη σεξουαλικότητα) με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.