Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα SMS στο 13033, που μας συντρόφευαν καθόλη τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα; Ευτυχώς, όσο κι αν μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μας, δεν θα τα ξανασυναντήσουμε μπροστά μας, καθώς τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλάζουν. Τα μέτρα, φυσικά, δεν αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, αλλά και τους εμβολιασμένους.

Μπορεί το lockdown όπως το γνωρίσαμε να μην υπάρχει, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες περιοχές» είναι για όλους. Στα μέτρα περιλαμβάνονται και το λουκέτο στην εστίαση από τις 12:30, καθώς και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο. Η κυβέρνηση, πάντως, αποκλείει το ολικό lockdown, αλλά θα πρέπει να συνεχίζουμε να ζούμε υπό το «καθεστώς» των μέτρων.

https://www.intronews.gr/6125-2-astrazeneca-sto-76-i-apotelesmatikotita-tou

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

«Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό. Από την άλλη, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο, πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, κυρίως οι νεαρότεροι πολίτες, θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Στίβεν Ερλάνγκερ των New York Times στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.