Ξεπέρασαν τη Παρασκευή τα 5 εκατομμύρια οι θάνατοι από τον κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τους ανεμβολίαστους να είναι εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη Δέλτα.

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ακόμη λάβει έστω μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με το Our World in Data. Πέρασε λίγο πάνω από ένας χρόνος για να φθάσουν οι θάνατοι που συνδέονταν με την COVID-19 τα 2,5 εκατ., ενώ οι επόμενοι 2,5 εκατ. θάνατοι καταγράφηκαν σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Περισσότεροι από τους μισούς των συνολικών θανάτων σε όλο τον κόσμο που καταγράφονται κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Ρωσία, στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στην Ινδία.

Παγκοσμίως ένας μέσος όρος 8.000 θανάτων καταγραφόταν καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, ή περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Ωστόσο το παγκόσμιο ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Το AFP σημειώνει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Για να τερματιστεί αυτή η πανδημία, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου πρέπει να έχει ανοσία στον ιό. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με ένα εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι μια τεχνολογία στην οποία η ανθρωπότητα έχει βασιστεί συχνά στο παρελθόν για να μειώσει τον αριθμό των νεκρών από μολυσματικές ασθένειες.

Μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας του COVID-19, αρκετές ερευνητικές ομάδες αντιμετώπισαν την πρόκληση και ανέπτυξαν εμβόλια που προστατεύουν από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19.

https://www.intronews.gr/5955-2-koronoios-v-pagkosmiou-prosdokimo-zois

Η παραπληροφόρηση πήγε πίσω τους εμβολιασμούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μάχονται την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια που έχουν αποτρέψει το ένα τρίτο του πληθυσμού από το να εμβολιαστεί, ξεπέρασαν τους 700.000 θανάτους την Παρασκευή, τον υψηλότερο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Τα κρούσματα και οι νοσηλείες στις ΗΠΑ μειώθηκαν, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ετοιμάζονται για πιθανή αναζωπύρωση, καθώς ο πιο κρύος καιρός αναγκάζει περισσότερες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους.

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό

Η Ρωσία ανέφερε 887 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό την Παρασκευή, ο μεγαλύτερος αριθμός ημερών που έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας. Μόνο το 33% του επιλέξιμου πληθυσμού της Ρωσίας έλαβε μια πρώτη δόση εμβολίου.

Ως περιοχή, η Νότια Αμερική έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών στον κόσμο που αντιπροσωπεύει το 21% όλων των αναφερόμενων θανάτων, ακολουθούμενη από τη Βόρεια Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 14% όλων των θανάτων η κάθε μία, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters.