Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση βιτριόλι, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα, να είναι και σήμερα παρούσες στη δικαστική αίθουσα. Η δεύτερη πήρε τη θέση της στο δικαστήριο δίχως να αντικρύσει την Ιωάννα και το αντίστροφο. Λίγο μετά τις 10, κατέθεσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μαρία Καλοφώνου, και όπως είπε, μία κουταλιά από το βιτριόλι μπορεί να επιφέρει θάνατο.

Σημειώνεται πως σήμερα στη δίκη βρέθηκε και ο 40χρονος, που φέρεται να είναι το πρόσωπο που είχε γίνει εμμονή στην κατηγορούμενη, και για το οποίο η 36χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

https://www.intronews.gr/6383-2-nikos-tsoumanis-thriler-me-ton-thanato-tou-podosfairisti

Η Μαρία Καλοφώνου στην κατάθεση της είπε χαρακτηριστικά:

«Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται δύο με τρία 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» είπε και πρόσθεσε: «Ήταν βαθιά εγκαύματα και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί».

Επισήμανε σε δικαστές και ενόρκους πως κινδύνευσε και το μάτι της Ιωάννας, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα πρώτα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε η κοπέλα και τα οποία διαρκούσαν 4-5 ώρες.

. «Είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μας τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε» περιέγραψε η μάρτυρας και συνέχισε: «Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο, δεν ξέραμε πού έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο, ζήτησε να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία».

https://www.intronews.gr/6364-2-pandora-papers-dedomena-einai-1-ekatommirio-vivloi

«Θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της»

Αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας της Ιωάννας τις πρώτες ημέρες αλλά και το σημαίνει το ολιγαιμικό σοκ, είπε ακόμη στην κατάθεσή της: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Ο εισαγγελέας ρώτησε τη μάρτυρα για ποσότητα του υγρού και εκείνη είπε: «Ένα υγρό που φτάνει σε ένα άνθρωπο και πλήττει το τριχωτό της κεφαλής, το θώρακα, μεγάλος μέρος του σώματος και τελικά όπως μάθαμε και το πάτωμα, μιλάμε για μεγάλο όγκο. Σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειάζονταν να σας έριχνε κάποιος για να καλύψει τέτοια επιφάνεια».

Τέλος, η Μαρία Καλοφώνου κατέθεσε πως η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτήρια». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απορώ πώς βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πώς δεν λιποθύμησε από τον πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» και συμπλήρωσε: «Όταν το βιτριόλι πέφτει, εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί, θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο».

Τι κατέθεσε ο 40χρονος

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για μία χαλαρή φιλική σχέση με την κατηγορούμενη: «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική, περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μία φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

Σε ό,τι αφορά την Ιωάννα, ο 40χρονος κατέθεσε: «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανερχόταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την κατηγορούμενη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση. Σχετικά με την κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι απάντησε στην Ιωάννα ότι εύχεται να είναι καλά.

Οπως είπε: «Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του: «Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με έναν συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρό μου».