Σε ακραίο σημείο έχει φτάσει πλέον η στάση των αρνητών του κορονοϊού, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις που συγγενείς νεκρών από κορονοϊό απαιτούν από τα νεκροτομεία να διατηρήσουν τα άψυχα σώματα στο ψυγείο, μέχρι να γίνει νεκροψία από ειδικό που προσλαμβάνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Αυτό σημαίνει πως γίνεται κατάληψη σε θέσεις και υπάρχουν περιπτώσεις που νέοι νεκροί δεν έχουν χώρο για να τοποθετηθούν. Από την ΠΟΕΔΗΝ κάνουν λόγο για περιπτώσεις νεκρών από κορονοϊό που βρίσκονται στα ψυγεία από τις αρχές καλοκαιριού!

«Είναι σαφές ότι κάποιοι επιλέγουν τον δρόμο της αμφισβήτησης των ιατρικών δεδομένων, της επιστήμης, των θεσμικών οργάνων και της ίδιας της πανδημίας. Είναι δικαίωμά τους. Όμως οι ενέργειές τους θα κριθούν από τα αρμόδια όργανα» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, στο iefimerida.

«Εμείς, ως ΠΟΕΔΗΝ οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Κανείς δεν δικαιούνται να λέει σε αυτούς τους ανθρώπους, που δίνουν καθημερινή μάχη ότι ο ιός δεν υπάρχει».

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις, δικηγόρος των οικογενειών είναι νομικός που έχει συνδεθεί με τους αντιεμβολιαστές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι «εμείς προσπαθούμε να τους πούμε ότι ουσιαστικά κανείς ασθενής δεν πεθαίνει από τον ίδιο τον ιό. Πεθαίνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με κορωνοϊό που μένουν για καιρό στη ΜΕΘ και μετά από κάποιο διάστημα τα τεστ τους βγαίνουν αρνητικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό; Επειδή δεν φαίνεται στο τεστ; Και αυτό τους επιτρέπει να κάνουν μετά μηνύσεις στους γιατρούς για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως συνηθίζουν; Γι’ αυτό ζητούμε από την πολιτεία να προστατεύσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές».