Με ένα αναπάντητο ερώτημα έχουν μείνει οι κάτοικοι στο New Hampshire και της Μασσαχουσέττης, αφού ένα ισχυρό ωστικό κύμα τους ταρακούνησε για τα καλά. Ήταν σεισμός ή μετεωρίτης; Ιδού η απορία. Οι αρχές, πάντως, μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανακαλύψει την αιτία της έκρηξης.

Το γεγονός έγινε γνωστό από τους New York Times, που δημοσίευσαν μαρτυρίες κατοίκων που άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη συνοδευόμενη από ένα τροματικό τράνταγμα. Ορισμένοι, όπως ήταν λογικό, θεώρησαν πως έγινε σεισμός, όμως γρήγορα αυτό το σενάριο ακυρώθηκε αφού αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για τους Σεισμούς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του New England.

https://www.intronews.gr/6773-2-nekro-planiti-stamatiste-katastrofi-tis-fysis

Το επόμενο σενάριο ήταν ο κρότος να προήλθε από μετεωρίτη ή αεροπλάνο. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο New Boston κατέθεσε πως άκουσε τον κρότο και μετά ένιωσε την ελαφριά δόνηση, ενώ λίγο αργότερα η υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις για το συμβάν.

«Ήταν ένας δυνατός κρότος που κούνησε όλο το σπίτι μας», δήλωσε ο Dan Brian, κάτοικος της περιοχής. «Ακούσαμε ένα “μπουμ”. Ήταν πολύ παράξενο. Για αυτό όλοι νόμιζαν ότι ήταν έκρηξη».

Στο διαδίκτυο, οι κάτοικοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έκαναν υποθέσεις για την αιτία. Ο Paul Raymond, της υπηρεσίας Ασφαλείας του New Hampshire δήλωσε πως πάνω από 400 άτομα συζητούν για το ανεξήγητο φαινόμενο στο volcanodiscovery.com όπου οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αναφέρουν τις σεισμικές δραστηριότητες που αντιλαμβάνονται.

https://www.intronews.gr/6781-2-koronoios-i-chora-pou-diacheiristike-cheirotera-apo-oles