Τέλος από την προεδρία του ΚΙΝΑΛ έθεσε η Φώφη Γεννηματά για τον εαυτό της, καθώς η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο, με τον ειλεό από τον οποίο πάσχει να υποτροπιάζει και να την οδηγεί σε νοσηλεία στον Ευαγγελισμό. Αυτό σημαίνει πως δε θα μπορέσει να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Την αποχώρηση της ανακοίνωσε η ίδια μέσω Twitter: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Με τις ευχές όλων να βρίσκονται στην καλυτέρευση της υγείας της, η εκλογική διαδικασία ίσως περάσει σε δεύτερη μοίρα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποψήφιο για το χρίσμα, να διακόπτει την προεκλογική του δράση.

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, με τον δεύτερο να γράφει στο Twitter ότι «Είμαι δίπλα της ως σύντροφός και ως αγαπημένος φίλος».

Ο έτερος υποψήφιος, ο κ. Χάρης Καστανίδης, ανέφερε ότι «H σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν, είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια, την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας».

Στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, εκφράζεται η στήριξη προς το πρόσωπο της. «Η πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της» .