Έρευνα έχει ξεκινήσει η ΕΜΑΚ βρίσκεται στο Πικέρμι, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο από την σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν οδηγό οχήματος να επιχειρεί να περάσει φουσκωμένο ρέμα της περιοχής. Ο οδηγός σταμάτησε, κατέβηκε από το όχημα και στη συνέχεια τον έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.

Σστην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Βούλα εγκλωβίστηκε κάτω από γέφυρα, με τους επιβάτες να σχηματίζουν ανθρώπινη «αλυσίδα», για να φύγουν από το σημείο χωρίς κανείς να διακινδυνεύσει.

Το νερό κάλυψε σχεδόν ολόκληρο το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο η οροφή του, καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβαινε. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι οι επιβάτες πρόλαβαν να αποβιβαστούν.

Πλημμύρισε και η Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα που δημιουργήθηκε προς την οδό Αλεξάνδρας ήταν απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ήδη, διακόπηκαν τα δρομολόγια του ηλεκτρικού στο τμήμα Ταύρος-Ομονοια , ενώ πλημμύρισαν οι γραμμές στο Θησείο. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν στον σταθμό για άντληση των υδάτων.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε από την κακοκαιρία.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την κακοκαιρία

Αδιανόητες πλημμύρες έχουν προκληθεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Αττική. Κυκλοφοριακό έμφραγμα παρατηρείται σε βασικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μένουν στάσιμα στο ίδιο σημείο για ώρες.  Από την ακραία ποσότητα νερού που έπεσε «φούσκωσε» ο Κηφισός.

Την ίδια ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού από την κακοκαιρία «Μπάλλος». Ειδικότερα, είχε κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.