Οι τιμές του Bitcoin συνεχίζουν την ανοδική πορεία, ξεπερνώντας τα $ 60,000, με την ελπίδα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνει το πρώτο future Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) Bitcoin, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναθέρμαναν τις ελπίδες τους με ένα tweet από τον λογαριασμό του Γραφείου Επενδυτικής Εκπαίδευσης και Προστασίας της SEC που έλεγε: «Πριν επενδύσετε σε ένα ταμείο που διατηρεί συμβόλαια futures Bitcoin, βεβαιωθείτε ότι ζυγίζετε προσεκτικά τους πιθανούς κινδύνους και οφέλη».

Το μήνυμα αυτό ήταν σαν να προοικονομεί ότι η SEC θα δώσει σύντομα το «πράσινο φως» σε ένα ταμείο που διατηρεί συμβόλαια  συναλλαγής με Bitcoin. Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αναμένεται να εγκρίνει το πρώτο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) στο Bitcoin.

Η SEC δεν αναμένεται να μπλοκάρει το προϊόν από το να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται την επόμενη εβδομάδα, αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο.

Αντίθετα με προηγούμενες αιτήσεις για Bitcoin ETF που η Επιτροπή είχε απορρίψει, οι τελευταίες προτάσεις των ProShares και Invesco Ltd. βασίζονται σε συμβόλαια futures και υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των κανονισμών για τα αμοιβαία κεφάλαια, κάτι που ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler έχει δηλώσει πως παρέχει “σημαντική προστασία στους επενδυτές”.

Πολυάριθμες επενδυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ProShares, Invesco, VanEck και Galaxy Digital, έχουν καταθέσει στο SEC για μελλοντικά ETF bitcoin.

Μια άλλη εταιρεία ETF, η Valkyrie, έχει επίσης καταθέσει αίτηση για bitcoin ETF. Την Παρασκευή, η Nasdaq αποκάλυψε ότι το ταμείο Valkyrie ήταν έτοιμο για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, εν αναμονή τελικής έγκρισης από την SEC. Και οι Bitcoin bulls περιμένουν την έγκριση από την SEC, με την ελπίδα ότι η κατοχή ενός ETF θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους μέσους επενδυτές να αγοράσουν crypto.

Πού οφείλεται η αύξηση της τιμής του Bitcoin

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για την πορεία του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος του κόσμου για το ότι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν την εκκίνηση ενός ETF που θα στηρίζεται στα προθεσμιακά συμβόλαια του κρυπτονομίσματος αύξησαν την τιμή του Bitcoin.

Ξεπέρασε το επίπεδο των 50.000 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες και έφτασε γρήγορα τα 55.000 δολάρια, αφού το οικογενειακό γραφείο του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζορτζ Σόρος αποκάλυψε ότι επενδύει σε bitcoin.Το απόγευμα της Παρασκευής η αξία του ανέβαινε 4,67% στα 60.177 δολάρια, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 63.381 δολαρίων που είχε κατέγραψε τον περασμένο Απρίλιο.