Ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό ενός αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν άλλα δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο, στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ο οδηγός, όμως, δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη, που κατέληξε στη συμβολή των οδών Φρίξου και Ιωνίας, στο Πέραμα. Στο σημείο εκείνο ο οδηγός του οχήματος εμβόλισε τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν.

Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί. Όσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορἰα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όπως προκύπτει από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά, ο νεκρός -που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για κλοπές- φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του.

Τη Δευτέρα αναμένετι να γίνει νεκροτομή που θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη φύση των τραυμάτων και τα αίτια του θανάτου του 20χρονου.

Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα