To περιστατικό, νωρίτερα σήμερα, στη Νέα Ερυθραία, θα μπορούσε να είναι από σενάριο ταινίας του Netflix, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο απολογισμός της δράσης του 40χρονου, είναι ο θανάτος ενός 43χρονου εργαζομένου και ο τραυματισμός σε σοβαρή κατάσταση ενός άλλου, και οι δύο εργαζόμενοι σε εταιρεία φυσικού αερίου. Όπως υποστήριξε ο δράστης, «με έβαλε ο σατανάς να το κάνω» και «μου έχουν κάνει μαύρη μαγεία».

Ο δράστης άδειασε το όπλο του πάνω στους δύο υπαλλήλους και αμέσως μετά πήγε στο σπίτι του, το γέμισε πάλι με σφαίρες και επέστρεψε για να συνεχίσει το έργο του. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν πολύ γρήγορα στο σημείο και τον εντόπισαν πριν επαναλάβει τους πυροβολισμούς. Ο ίδιος μόλις αντιλήφθηκε την αστυνομία, επέστρεψε σπίτι, άφησε το όπλο στην πυλωτή και ανέβηκε στην ταράτσα, όπου και συνελήφθηκε.

Εντός του σπιτιού του βρέθηκαν και άλλα όπλα και σπαθιά, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Στο σπίτι βρισκόταν και η κατάκοιτη μητέρα του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο. Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.