Ένα ισχυρό πλήγμα στη δημόσια εικόνα του και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο Anthony Fauci, επικεφαλής του CDC, του αμερικανικού οργανισμού που διαχειρίζεται της επιδημικές και πανδημικές λοιμώξεις. Ο Fauci που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στις ΗΠΑ σε αυτό το διάστημα των 20 μηνών για τον κορωνοϊό και εξακολουθεί να είναι μπροστάρης στην διαδικασία εμβολιασμού, κατηγορείται από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για τη συμμετοχή του σε πείραμα με κουτάβια για πειραματόζωα.

Ο FDA, ο αρμόδιος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων στις ΗΠΑ, που αποτελεί την κορυφαία πιστοποίηση παγκοσμίως, έχει από χρόνια κάνει μη αναγκαία τη χρησιμοποίηση ζώων για πειράματα σε τροφές και φαρμακευτικές ουσίες. Εν τούτοις, σε έγγραφα που έφεραν στην επιφάνεια η Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπος της Νότιας Καρολίνας, Nancy Mace, οι Δημοκρατικοί Ted Lieu (Καλιφόρνια) και Eleanor Holmes Norton (Κολούμπια), μαζί με ομάδα δικηγόρων, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) εμπλέκεται σε πειράματα φαρμακευτικών ουσιών πάνω σε κουτάβια.

Ο Anthony Fauci είναι κεντρικό πρόσωπο στην εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Αυτή η επιστολή που απέστειλαν στο Κογκρέσο, έρχεται κατόπιν έρευνας του οργανισμού White Coat Waste που κατέδειξε την σκληρότητα και την παρανομία της χρήσης των ζώων σε πειράματα. Τα έγγραφα που άντλησε το White Coat Waste δείχνουν πως η αμερικανικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών χρηματοδότησαν πειράματα που έγιναν σε νεαρά κουτάβια μπιγκλ.

Στη διαδικασία αυτή, τα κουτάβια είδαν να τους αφαιρούνται οι φωνητικές χορδές και να τους γίνεται αναισθησία για να μπουν σε κλουβιά όπου θα απελευθερώνονταν παρασιτικά έντομα, κυρίως σκνίπες, για να τα τσιμπήσουν. Ο Independent αναφέρει πως προσέγγισε τον NIAID για διευκρινίσεις, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση.

Φυσικά, ο Anthony Fauci μπορεί να μην έχει καμία εμπλοκή σε αυτό, αλλά καθώς είναι επικεφαλής του NIAID, οι Ρεπουμπλικάνοι και συντηρητικοί Δημοκράτες θέλουν να τον «χτυπήσουν» για να κάνουν πιο ασθενή την επιστημονική του υπόσταση, άρα και τη θέση του ως προς τα εμβόλια.

Η επιστημονική κοινότητα εν συνόλω πάντως δεν έχει απορρίψει με σαφήνει τη χρήση ζώων σε πειράματα. Αντιθέτως, υποστηρίζουν πως μερικές από τις μεγαλύτερες προόδους σε ιατρικό επίπεδο ήρθαν χάρη σε αυτή την τακτική, όπως με τον HIV.