Έφυγε σε ηλικία 56 ετών από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ επιδεινώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως η κα Γεννηματά είχε εισαχθεί με συμπτώματα ατελούς ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το βράδυ της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου ενώ το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την εξέλιξη με την υγεία της Φώφης Γεννηματά έχουν ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Η πολιτική της σταδιοδρομία

Η Φώφη Γεννηματά ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Υπήρξε βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015 και ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Οι γονείς της Γεννηματά είχαν χάσει την μάχη με τον καρκίνο

Ο Γιώργος Γεννηματάς και η Κάκια Βέργου, γονείς της Φώφης Γεννηματά, έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. Ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 55 ετών, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη με την επάρατη νόσο η σύζυγός του, Κάκια, σε ηλικία 54 ετών.

«Παλεύαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από 13 χρόνων. Μια ζωή μαζί», είχε πει σε συνέντευξη της στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» η Φώφη Γεννηματά.

«Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη ”καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια εγώ ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις (…)»

Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο τής ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα, γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι… Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια».

https://www.youtube.com/watch?v=wi06mwTsCCc