Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά μαζικής βίας με μαχαίρι, τόξο και άλλους πιο «πρωτόγονους» τρόπους και τώρα προστέθηκε ένας Joker. Πριν λίγες ημέρες ήταν σε μια πόλη της Νορβηγίας που ένας άντρας σκότωσε 5 ανθρώπους, στα μέσα Σεπτεμβρίου ένας 18χρονος είχε επιτεθεί σε φοιτητές Πανεπιστημίου στη Ρωσία, ενώ πρόσφατα είχαμε και την περίπτωση ενός 40χρονου στην Ελλάδα που σκότωνε ζώα με βέλη και τελικά σκότωσε έναν άνθρωπο. Τώρα, είναι στο Τόκιο που ένας 24χρονος έσπειρε τον πανικό.

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν υπήρξαν νεκροί. Προς το παρόν τουλάχιστον. Ένας 24χρονος λοιπόν, μπήκε σε βαγόνι τρένου στο Τόκιο και χρησιμοποιώντας μαχαίρι και καυστικό υγρό. Ο 24χρονος δράστης πέρασε απαρατήρητος καθώς όλος ο κόσμος ήταν ντυμένος λόγω του Halloween και κατάφερε να τραυματίσει 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας 60χρονος, για τον οποίο αναφέρει το Reuters ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 24χρονος μπόρεσε, σύμφωνα και με κάποια βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, να ρίξει εύφλεκτο υγρό στο βαγόνι και στη συνέχεια να ανάψει φωτιά, με πλήθος κόσμου να τρέχει πανικόβλητο. Το τρένο έκανε αναγκαστική στάση, ευτυχώς κοντά σε αποβάθρα και αρκετοί άρχισαν να βγαίνουν από τα παράθυρα για να γλυτώσουν. «Νόμιζα ότι ήταν κάποιο κόλπο λόγω του Halloween. Μετά όμως είδα έναν άντρα να έρχεται προς το μέρος μας και να κουνάει ένα μαχαίρι γεμάτο αίμα» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η επίθεση από τον Joker έγινε στη γραμμή Keio-Shinjuku στις 8 το απόγευμα τοπική ώρα (το Τόκιο βρίσκεται 6 ώρες μπροστά), η οποία είναι η γραμμή που εξυπηρετεί τους περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλη στον κόσμο.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στο Τόκιο τους τελευταίους 3 μήνες, αφού είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο και τον Αύγουστο.