Εκεί που ο γερμανικός Τύπος έγραφε πως η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι χειρότερα απ’όσο φανταζόμαστε, με πηγές από το Παλάτι να ισχυρίζονται το ίδιο, ήρθε μια εικόνα να διαψεύσει τις φήμες. Η ίδια η βασίλισσα βγήκε βόλτα στους δρόμους του κάστρου του Windsor οδηγώντας μια πράσινη Jaguar, βάζοντας έτσι ένα τέλος σε όσα λέγονται.

Η ίδια είχε εξαφανιστεί μια ολόκληρη εβδομάδα, ύστερα από εντολή των γιατρών της για 15νθήμερη αποχή από τα καθήκοντα της, πράγμα που σήμαινε πως δεν θα μπορούσε να παραστεί και στη COP26, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει το αγαπήμενο θέμα των media, την υγεία της. Προκειμένου να καθησυχάσει τον κόσμο και κυρίως τους ένθερμους υποστηρικτές του Παλατιού, η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε τον αέρα της και έδωσε ένα σαφές μήνυμα.

Εργάζεται παρ΄όλα αυτά ακόμα από το κάστρο του Windsor, ακυρώνοντας έτσι και το προγραμματισμένο ταξίδι στης βόρεια Ιρλανδία. Εκεί που καταλήγουν οι περισσότεροι είναι πως η απώλεια του πρίγκιπα Φιλίππου επιδείνωσε την υγεία της, ωστόσο δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω.

Μάλιστα, ο ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, που επικοινωνεί με την βασίλισσα κάθε Τετάρτη για την εβδομαδιαία ενημέρωσή της, δήλωσε  στο Channel 4 ότι κατά την τελευταία συνομιλία τους, την προηγούμενη Τετάρτη, την βρήκε σε πολύ καλή φόρμα. «Απλώς πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών της και να ξεκουραστεί και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι όλη η χώρα της εύχεται να είναι καλά».