Συναγερμός σήμανε στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, αφού νωρίτερα σημειώθηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί κοντά στο στρατιωτικό νοσοκομείο, Sardar Mohammad Daud Khan. Οι πληροφορίες για 15 νεκρούς και 34 τραυματίες. Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters, και ζει στην περιοχή, έγινε μια πρώτη έκρηξη και στη συνέχεια και μια δεύτερη.

«Είμαι μέσα στο νοσοκομείο, ακούσαμε μια ισχυρή έκρηξη στο ύψος του πρώτου φυλακίου ελέγχου του νοσοκομείου, ακούω επίσης πυροβολισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή στο νοσοκομείο. Μερικά λεπτά αργότερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια δεύτερη έκρηξη στον ίδιο τομέα.

https://twitter.com/janashah_1/status/1455474171572543495

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τους αξιωματούχους των Ταλιμπάν ούτε κάποια ανάληψη ευθύνης. Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων σε τζαμιά και άλλους στόχους αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν, τον Αύγουστο, την Καμπούλ, είχε επιτεθεί το 2017 σ’ αυτο το νοσοκομείο των 400 κλινών και είχε σκοτώσει περισσότερους από 30 ανθρώπους.