Έγινε αγωγή κατά του Travis Scott και του Drake μετά από την τραγωδία με τους 8 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld, για «υποκίνηση χάους» κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Τέξας, όπως επιβεβαίωσε μια δικηγορική εταιρεία.

Ο Thomas J Henry Law ανέβασε στο Twitter ένα story που δημοσιεύτηκε από την Daily Mail σχετικά με την αγωγή, επιβεβαιώνοντας ότι είχε καταθέσει μία από τις πρώτες αγωγές στην τραγωδία του φεστιβάλ Astroworld. Ο ενάγων είναι ο 23χρονος Kristian Paredes, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ακόμα μια αγωγή κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο του Houston για λογαριασμό ενός άνδρα που επίσης τραυματίστηκε. Οι δικηγόροι του Manuel Souza μήνυσαν τον Scott, τους διοργανωτές της συναυλίας Live Nation και άλλους, ισχυριζόμενοι ότι ήταν υπεύθυνοι ενώ μπορούσαν να προβλέψουν τι πρόκειται να συμβεί.

Σε ένα tweet που δημοσίευσε το Σάββατο, ο Scott είπε ότι ήταν  συντετριμμένος από αυτό που συνέβη. Δεσμεύτηκε να εργαστεί μαζί με την κοινότητα του Houston για να υποστηρίξει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σχεδόν 50.000 άτομα βρίσκονταν στο κοινό στο NRG Park όταν ο ένας άρχισε να σπρώχνει τον άλλο προς τη σκηνή καθώς ο Scott πυροδοτούσε το χάος.

Ο Paredes, κάτοικος του Τέξας, ο οποίος επίσης μηνύει το Live Nation και τον χώρο, «αισθάνθηκε μια άμεση ώθηση» προς τα εμπρός καθώς ο Scott ανέβηκε στη σκηνή, λέει η καταγγελία. Ο κόσμος παρακαλούσε τους security φύλακες για βοήθεια αλλά τους αγνοούσαν.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Harris στο Houston, υποστηρίζει ότι ο Scott ​​«είχε υποκινήσει χάος και σε προηγούμενα συμβάντα» και ότι «οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν την προηγούμενη συμπεριφορά του», και κατηγορεί τον Drake ότι συνέβαλε σε αυτή.

«Καθώς ο Drake βγήκε στη σκηνή μαζί με τον Travis Scott, βοήθησε να ξεσηκώσει το πλήθος, παρόλο που γνώριζε την προηγούμενη συμπεριφορά του Travis Scott», λέει η καταγγελία.

Ποια είναι τα θύματα του Astroworld

Πληροφορίες σχετικά με τους νεκρούς των νεκρών έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια. Ένα από τα θύματα αναφέρθηκε ότι ήταν η Brianna Rodriguez, 16 ετών και μαθήτρια στο γυμνάσιο Heights στο Houston που περιγράφεται από την οικογένειά της ως «όμορφη» και «ζωντανή».

O 27χρονος Danish Baig φέρεται να πέθανε ενώ προσπαθούσε να σώσει την αρραβωνιαστικιά του. Ο Franco Patino, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Dayton στο Οχάιο, και ο 21χρονος φίλος του Jacob Jurinek έχασαν την ζωή τους, ενώ έκαναν καιρό οικονομία για να πάνε μαζί στην εκδήλωση.

Ο μικρότερος από πέντε αδέρφια, ο 23χρονος Rudy Pena, πέθανε αφού παρακολούθησε τη συναυλία με τους φίλους του. Η αδερφή του είπε στους Laredo Morning Times ότι ήταν «ο πιο γλυκός άνθρωπος» και μεγάλος θαυμαστής του Scott.

Οι αδερφές Jenner είδαν τα πτώματα

Η Kylie και η Kendall πέρασαν από τα πτώματα καθώς έξι σωματοφύλακες τις συνόδευαν έξω από την εκδήλωση, ισχυρίστηκε στη The Sun ένας εκπρόσωπος.

«Αφού όλα κατέρρευσαν, η Kendall και η Kylie οδηγήθηκαν έξω και περνούσαν μπροστά από πτώματα και ανθρώπους που έπαιρναν καρδιοαναπνευστική βοήθεια». Ο πληροφοριοδότης συνέχισε να υποστηρίζει: «Έσκυψαν το κεφάλι τους και φρόντισαν να μην δει κανείς τα πρόσωπά τους».

Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της Kylie και της Kendall διέψευσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας στη Sun: «Η ιστορία είναι κατάφωρη και απολύτως ψευδής. Κανένα από τα κορίτσια δεν ήταν κοντά στο δυστύχημα».