O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε το πρώτο κοινωνικό κομμωτήριο στην Αθήνα το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κ.Υ.Α.Δ.Α. (@kyadathens)

Η πολιτική βούληση σε σύμπραξη με την ιδιωτική πρωτοβουλία δημιούργησαν έναν χώρο που ήρθε για να παρέχει τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου σε αστέγους αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας προκειμένου να επιβιώσουν αλλά και να συνεχίσουν να νιώθουν αποδεκτά μέλη της κοινωνίας. Ο χώρος βρίσκεται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης)

Η L’ Οréal Professional Products χρηματοδότησε την κατασκευή του κοινωνικού κομμωτηρίου και φρόντισε ώστε να είναι πλήρως εξοπλισμένο. Η λειτουργία του βασίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές κομμωτές με επικεφαλή τον κ. τον Αναστάση Σταυρόπουλο ο οποίος είναι γνωστός για την έντονη του κοινωνική του δράση. Το μεσημέρι της Τρίτης, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Κομμωτηρίου παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Προέδρου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μελίνας Δασκαλάκη, της Γενικής Δ/ντριας του κλάδου επαγγελματικών προϊόντων της L’Oréal Hellas Μαρίας Κοράλη, καθώς και των εθελοντών που συμμετέχουν στο εγχείρημα.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν και οι πρώτες υπηρεσίες σε ωφελούμενους.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε για αυτό το εγχείρημα: «Το κοινωνικό κομμωτήριο της Αθήνας είναι πραγματικότητα και έρχεται να συμπληρώσει το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που ήδη παρέχουμε στους ωφελούμενους μας. Είναι κάτι παραπάνω από την κάλυψη μιας ανάγκης που για πολλούς είναι πολυτέλεια. Συμβάλει στην καλύτερη ψυχολογία και την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης, εν τέλει διευκολύνοντας όσους παλεύουν να ξανακερδίσουν τις ζωές τους. Χωρίς χέρια βέβαια, δεν γίνεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές κομμωτές, με πρώτο τον Αναστάση Σταυρόπουλο @anastasios.stav, και την @lorealpro για την ευγενική χορηγία».

Αν είσαι κομμωτής και θες να συνεισφέρεις με την εργασία σου μπες εδώ.

https://www.intronews.gr/8222-2-archaia-olybia-microsoft-poli-prin-2-000-chronia