Μετά από δύο χρόνια παραμονής του στις βρετανικές φυλακές, ο Julian Assange, ιδρυτής των Wikileaks, θα έχει την ευκαιρία να παντρευτεί την εδώ και 6 χρόνια σύντροφό του, την Stella Morris, με την οποία γνωρίστηκαν το 2011, όταν εκείνη έγινε μέρος της ομάδας των δικηγόρων που τον εκπροσωπούν αυτά τα 10 χρόνια που βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, της Σουηδίας και της Βρετανίας.

Ο Julian Assange είχε διαρρεύσει το 2010 ένα βίντεο που δείχνει Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώνουν αθώους πολίτες στο Ιράκ και το 2016, ενώ είχε ήδη βρει άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, είχε βγάλει στη φόρα τα mail της Hilary Clinton και άλλα αρχεία των Δημοκρατικών, τα οποία σαφώς και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην τότε ήττα της Clinton στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 έναντι του Donald Trump. Από τότε κατηγορείται για κατασκοπεία και οι ΗΠΑ επιζητούν διαρκώς την έκδοση του στη χώρα.

4 χρόνια νωρίτερα, το 2012, ήταν που ο καταζητούμενος Assange είχε εμφανιστεί ρακένδυτος και με μεγάλα γένια στην πρεσβεία του Εκουαδόρ ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η πρεσβεία του το έδωσε κι αυτό δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Βρετανία και τη χώρα της Κεντρονότιας Αμερικής.

Julian Assange και Stella Morris έχουν δύο παιδιά

Ο Julian Assange έμεινε στην πρεσβεία ως το 2019 όταν και συνελήφθη για παραβίαση των όρων ασυλίας του. Στο μεσοδιάστημα, είχαν εμφανιστεί κατηγορίες προς το πρόσωπό του από τη Σουηδία, πως είχε βιάσει κοπέλες, οι οποίες όμως κατέπεσαν γρήγορα και φαίνεται πως ήταν μια κίνηση προσβολής της εικόνας του Assange προς τον κόσμο που τον στήριζε.

Η Stella Morris (Photo by Guy Smallman/Getty Images)

Σε αυτά τα 7 χρόνια, του είχαν δώσει μια ομάδα ασφαλείας, η οποία έλεγχε τις επισκέψεις που δεχόταν και την ίδια στιγμή, Βρετανοί πράκτορες που είχαν στρατοπεδεύσει σε παρακείμενα κτήρια, είχαν διαρκή ενημέρωση με λίστες για τις επαφές του Assange. Μεταξύ αυτών ήταν και η δικηγόρος από τη Νότιο Αφρική, η Stella Morris, με την οποία έγιναν ζευγάρι το 2015 και μάλιστα η Morris γέννησε και δύο αγοράκια. Ο Julian Assange είδε τη γέννα και των δύο μέσα από βίντεο. Η Morris τα μεγαλώνει μόνη της αυτά τα χρόνια και τα δύο αγόρια έχουν δει ελάχιστα τον μπαμπά τους στις φυλακές του Belmarsh όπου κρατείται.

Οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν το 2017 και τα τελευταία δύο χρόνια είχαν αιτηθεί να τους επιτραπεί ο γάμος μες στη φυλακή, όπως προβλέπει νόμος του 1983 στη Βρετανία. «Χαίρομαι που επικράτησε η λογική, ελπίζω να μην υπάρξει καμία άλλη εμπλοκή με τον γάμο μας» δήλωσε η Morris.