Οι καταιγίδες που έπληξαν την Αίγυπτο έκαναν εκατοντάδες σκορπιούς να ξεμυτίσουν σε δρόμους και σπίτια και να απειλήσουν τους κατοίκους στη νότια πόλη Ασουάν. Το αποτέλεσμα ήταν να τσιμπήσουν μέχρι θανάτου τρεις ανθρώπους και να τραυματιστούν άλλοι 450, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η χαλαζόπτωση κοντά στην ποταμό Νείλο ήταν τόσο ισχυρή, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεβράζονται συνεχώς στους δρόμους σκορπιοί, πράγμα που φαίνεται να «ενόχλησε» μέχρι και τα φίδια.

https://www.intronews.gr/8460-2-vretaniko-mouseio-glypta-tou-parthenona

Επιπλέον δόσεις αντιδότου έχουν διατεθεί σε ιατρικά κέντρα χωριών κοντά σε βουνά και ερήμους, δήλωσε αξιωματούχος υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Ahram .

Πάντως, η κατάσταση έχει οδηγήσει τους γιατρούς να σταματήσουν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά τσιμπημάτων, πρόσθεσε. Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν μέρη με πολλά δέντρα.

Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού, που είναι από τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο. Το δηλητήριο ενός τέτοιου σκορπιού μπορεί να σκοτώσει σε λιγότερο από μία ώρα.

https://www.intronews.gr/8429-2-donald-trump-praxikopima-ekloges-2024