Ανησυχία προκαλούν στην Βρετανία οι επιθέσεις με ενέσεις που περιέχουν αλκοόλ ή το λεγόμενο «ναρκωτικό του βιασμού» εις βάρος γυναικών σε κλαμπ, καθώς σχεδόν 300 περιστατικά καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο δίμηνο.

Τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) επιβεβαιώνουν τους φόβους των Αρχών για ένα νέο κύμα επιθέσεων. Σύμφωνα με το NationalWorld συνολικά 274 τέτοια περιστατικά καταγράφηκαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και για αυτό δημιουργήθηκε το κίνημα Girls Night In με ομάδες νεαρών γυναικών και ανδρών που μετείχαν τον περασμένο μήνα σε μποϊκοτάζ νυχτερινών κέντρων σε τουλάχιστον 40 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Μάντσεστερ, το Νότιγχαμ και το Μπρίστολ, ζητώντας βελτίωση των μέτρων ασφαλείας.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν στο Instagram για να διαδοθεί η διαδικτυακή καμπάνια και να επιστήσουν την προσοχή σε φοιτήτριες και φοιτητές να αποφεύγουν τα κλαμπ καλώντας τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα.

Αυξάνονται οι καταγγελίες από κοπέλες που δέχθηκαν επίθεση με ενέσεις στη Βρετανία

Μια 19χρονη κοπέλα κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με βελόνα στο χέρι της κατά την αποχώρησή της από κλαμπ στο Νότιγχαμ στις 12 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα ένιωσε «ένα τσίμπημα στο πίσω μέρος του μπράτσου της», προτού χάσει τις αισθήσεις της και μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στο BBC η αδελφή της έκανε λόγο για «τρομακτικό νέο είδος επιθέσεων» με ναρκωτικά, που δεν μπορούν εύκολα να αποτρέψουν. «Προφανώς μπορείς να καλύψεις με το χέρι σου το ποτήρι σου για να μην σου ρίξουν κάτι μέσα, αλλά πως εμποδίζεις κάποιον να σε τρυπήσει με βελόνα;», είπε.

ενέσεις με ναρκωτικά Βρετανία

Μια άλλη γυναίκα περιέγραψε πως ξύπνησε μετά από μια βραδιά σε κλαμπ στο Νότιγχαμ «χωρίς να θυμάται τίποτε από εκείνη τη νύχτα» και «με έναν οξύ πόνο στο πόδι» κι ένα σημάδι από τσίμπημα βελόνας. Η ίδια είπε ότι πήγε στα επείγοντα νοσοκομείου, αλλά έφυγε μετά από οκτώ ώρες, αφού δεν έκαναν τίποτε οι υπεύθυνοι πέρα από το να καταγράψουν το ιστορικό της και να της κάνουν μια ανάλυση αίματος.

Ένας 20χρονος άνδρας στο Νότιγχαμ συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση καθώς φαίνεται να σχετίζεται με ένα περιστατικό στις 16 Οκτωβρίου, είπε στο Insider η Kathryn Craner, διευθύντρια της αστυνομίας του Νότιγχαμσαϊρ.

Οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καλώντας οποιονδήποτε θεωρεί ότι υπήρξε θύμα ή αυτόπτης μάρτυρας τέτοιας επίθεσης να επικοινωνήσει με την αστυνομία και διαβεβαιώνουν ότι θα διερευνηθούν όλα τα περιστατικά. Την ίδια ώρα ειδικοί από το σώμα δίωξης ναρκωτικών συνεργάζονται με κλαμπ και παμπ για να δοθούν οδηγίες στους εργαζομένους σε αυτά και να ενταθούν οι έλεγχοι.

Photo: Unsplash.com / antoine-j