Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται τις τελευταίες ημέρες με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από αρκετές δημόσιες εμφανίσεις τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, μια φωτογραφία της αναστάτωσε τους θαυμαστές της.

Το «αγαπημένο» θέμα των τελευταίων ημέρων, φαίνεται να είναι η βασίλισσα Ελισάβετ για τον βρετανικό Τύπο. Στο επίκεντρο βρίσκεται, φυσικά, η υγεία της, για την οποία ορισμένοι κάνουν λόγο πως είναι επιβαρυμένη, με την ίδια ωστόσο όχι μόνο να μη σχολιάζει τα δημοσιεύματα, αλλά φροντίζει να κάνει εμφανίσεις.

Μια νέα φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αναζωπύρωσε τις φήμες, με τους ένθερμους υποστηρικτές του Παλατιού να ανησυχούν πραγματικά για το τι συμβαίνει στη βασίλισσα τους.

Η 95χρονη μονάρχης ακύρωσε τελευταία στιγμή την εμφάνισή της εκδηλώσεις για τη μνήμη των νεκρών του πολέμου, με εκπρόσωπο του παλατιού να τονίζει ότι είναι «βαθιά απογοητευμένη» που χρειάστηκε να αποφασίσει τελευταία στιγμή να μην ηγηθεί της εκδήλωσης λόγω διαστρέμματος στους συνδέσμους της πλάτης.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, με τον πρίγκιπα Κάρολο να επιχειρεί να κατευνάσει τους τόνους λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει σε όλους πως είναι 95 ετών.

Θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα και την ανησυχία, το Παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από την συνάντησή της με τον στρατηγό σερ Νικ Κάρτερ, αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας, αλλά μόνο καλύτερα δεν έκανε τα πράγματα. Κι αυτό γιατί οι παρατηρητικοί, αντιλήφθηκαν πως τα χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν μωβ.

Πού οφείλονται τα μωβ χέρια της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ήταν λογικό να προκύψουν ερωτήματα σχετικά με τι μπορεί να ευθύνεται για τα μωβ χέρια, πέραν της προχωρημένης ηλικίας της.

Την απάντηση έδωσαν ειδικοί. Ο Δρ. Τζέι Βέρμα του Ιατρικού Κέντρου Σαίξπηρ δήλωσε στο Metro: «Μπορεί να είναι φαινόμενο Raynaud ή απλά να κρύωνε. Το μοβ χρώμα οφείλεται στο μη οξυγονωμένο αίμα». Τα μοβ χέρια μπορεί να προκληθούν από «έλλειψη κυκλοφορίας, εύθραυστο δέρμα, εκτεθειμένες φλέβες, μώλωπες ή διαρροή αίματος στον ιστό κάτω από το δέρμα» πρόσθεσε ο ιατρός.