Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μια 44χρονη εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ιδιώτες και συγγενείς της υγεινομικούς για να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Η αστυνομία ερευνούσε όλο αυτό το διάστημα την 44χρονη και βρήκε 33 ψεύτικα πιστοποιητικά στην αρχή, ενώ στη συνέχεια ελέγχθηκαν ακόμα 63 περιπτώσεις.

Η εισαγγελία της Καρδίτσας ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα και στη συνέχεια απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 48 άτομα, εκ των οποίων οι 5 αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς αποδείχτηκε πως χορηγούσαν τα πλαστά πιστοποιητικά έναντι χρηματικού κέρδους.

Μεταξύ των κατηγοριών που βαραίνουν τους συλληφθέντες είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία. Ο ανακριτής Καρδίτσας θα αναλάβει από δω και πέρα τη συνέχεια της έρευνας και στην πορεία θα καλέσει σε απολογία όλους τους κατηγορούμενους. Αυτό το κύκλωμα στην Καρδίτσα, δεν είναι το μόνο και γι΄αυτό γίνονται έρευνες και σε άλλες περιοχές για εξάρθρωση.

Εξάλλου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, είχε αποστείλει εγκύκλιο σε όλους τους Εισαγγελείς της χώρας από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το κύκλωμα στην Καρδίτσα, ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν υπάρχουν ενδείξεις για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.