Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος μόλυνσης με την μετάλλαξη Δέλτα είναι τεράστιος και διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Έδωσε μάλιστα και μια δυσοίωνη πρόβλεψη, εξηγώντας πως στο τέλος του χειμώνα, ο κάθε Γερμανός πολίτης θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης».

https://www.intronews.gr/8841-2-koronoios-nosokomeia-lockdown

Διαβεβαιώνει πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων

Σύμφωνα με το Politico, ο υπουργός Υγείας απολογήθηκε για την σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους. Όπως δήλωσε ο Spahn, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η ζήτηση για εμβολιασμό. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Όσον αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, ο Jens Spahn τόνισε ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

https://www.intronews.gr/8854-2-skertsos-anahoma-emvoliasmos-kivernisi

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 99.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γερμανία από τη νόσο, ενώ μόλις το 67,5% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Merkel: Προανήγγειλε lockdown – Τα μέτρα δεν είναι επαρκή

Μετά την Αυστρία, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε ένα γενικό lockdown και στη Γερμανία. Τα ρεκόρ κρουσμάτων σε καθημερινή βάση, δείχνουν πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν φέρουν αποτέλεσματα.

Η καγκελάριος, Angela Merkel, απευθυνόμενη σε μέλη του κόμματός της, Χριστιανοδημοκρατική Ενωσης προειδοποίησε πως ακριβώς επειδή τα μέτρα δεν είναι επαρκή, «η υγειονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα». Γι’αυτόν τον λόγο, το ενδεχόμενο του lockdown είναι πια ένα πιθανό σενάριο, προκειμένου ενόψει Χριστουγέννων, να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας.

https://www.intronews.gr/8836-2-brussels-xefige-katastasi-poreia-kata-metron