Τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλγαρία, όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της βόρειας Μακεδονίας, πήρε φωτιά. Τουλάχιστον 46 είναι τα θύματα, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, όπως αναφέρει το BBC.

Το περιστατικό συνέβη σε έναν αυτοκινητόδρομο περίπου στις 02:00 τοπική ώρα, κοντά στο χωριό Bosnek, 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας. Στο λεωφορείο βρίσκονταν 53 άνθρωποι μαζί με τον οδηγό, οι περισσότεροι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Επτά εγκαυματίες, που κατάφεραν να σωθούν από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, δήλωσε πως δεν είναι σαφές αν το λεωφορείο πήρε φωτιά και μετά συνετρίβη ή το αντίστροφο.

Τραγωδία στη Βουλγαρία: «Κάποιοι έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να σωθούν»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, μίλησε σε έναν από τους επιζώντες, ο οποίος του είπε ότι οι επιβάτες κοιμόντουσαν όταν ο ήχος μιας έκρηξης τους ξύπνησε. «Αυτός και οι άλλοι έξι επιζώντες έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου και κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν», είπε ο Zaev στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Έκανε λόγο, επίσης, για «τραγωδία» και επεσήμανε στους δημοσιογράφους καθώς επισκεπτόταν τον τόπο της συντριβής: «Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε μαθήματα από αυτό το τραγικό περιστατικό και θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός BTV, ο υπουργός Εσωτερικών, Boyko Rashkov, είπε ότι τα θύματα κάηκαν ολοσχερώς. Ο λόγος που προκάλεσε αυτή την τραγωδία, οφείλεται είτε σε ανθρώπινο λάθος του οδηγού είτε σε τεχνική δυσλειτουργία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Borislav Sarafov.