Ο 68χρονος Δρ. Giovanni Miniello, ένας γυναικολόγος από το Μπάρι της Ιταλίας, γνωστός ως «Δρ. Μαγικός Αυλός», παραιτήθηκε καθώς έδινε ψευδείς θεραπείες στις ασθενείς του. Συγκεκριμένα πιάστηκε στα πράσα, μισόγυμνος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να ετοιμάζεται να κάνει σεξ με μια γυναίκα «ασθενή» του, αφού την είχε πείσει ότι θα θεραπευόταν μόνο με αυτόν τον τρόπο από τη μόλυνση με τον ιό HPV.

Στοχοποιήθηκε από μια τηλεοπτική έρευνα, η οποία προσέλαβε μία ηθοποιό για να παραστήσει την ασθενή του, λέγοντάς του ότι είχε μολυνθεί με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, παρά το γεγονός ότι είχε βγει αρνητική στο τεστ ΠΑΠ. Τότε εκείνος της είπε ότι θα μπορούσε να αποκτήσει ανοσία από τον ιό κάνοντας σεξ μαζί του, «γιατί ήταν εμβολιασμένος».

Η αναίσχυντη δράση του Ιταλού γιατρού, ο οποίος σύμφωνα με τους Times αποκαλούσε το μόριό του «μαγικό αυλό» έγινε γνωστή από την εκπομπή Le Lene, μετά από καταγγελία 33χρονης γυναίκας. Η Άννα Μαρία όπως ονομάζεται η γυναίκα, είχε εξεταστεί από τον γιατρό καθώς δυσκολευόταν να μείνει έγκυος, και εκείνος της είχε πει ότι έχει ενδείξεις μόλυνσης με HPV, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό στο τεστ ΠΑΠ.

«Εχω σώσει πολλές γυναίκες από καρκίνο. Όλες όσες είχαν επαφή μαζί μου βγήκαν έπειτα αρνητικές», φέρεται να είπε ο Miniello στην 33χρονη.

Εκείνη επικοινώνησε με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, καταγγέλλοντας ότι αρχικά ο γυναικολόγος είχε αγγίξει το στήθος της ανάρμοστα λέγοντάς της ότι του αρέσουν οι γυναίκες με μικρό μπούστο. Η κατάσταση ξέφυγε όταν την κάλεσε για τα αποτελέσματα του ΠΑΠ, προτείνοντάς της να κάνει σεξ μαζί του για να τη θεραπεύσει.

Μετά την La Reppublica, η 33χρονη επικοινώνησε και με την τηλεοπτική εκπομπή Le Lene, που προσέλαβε μία ηθοποιό για να τον ξεσκεπάσουν. Η νεαρή επισκέφθηκε ως ασθενής τον γυναικολόγο και εκείνος της είπε ότι διέκρινε λευκά σημάδια στον τράχηλο της μήτρας της, που αποτελούσαν ενδείξεις για την παρουσία HPV, προτείνοντάς της την γνωστή «θεραπεία».

Πώς τσάκωσαν τον «γυναικολόγο»

Ο Miniello της εξήγησε ότι αν κάνει σεξ με έναν εμβολιασμένο άνδρα -εννοώντας εκείνον- θα μπορούσε να αποκτήσει ανοσία στον συγκεκριμένο ιό, και της πρότεινε να το δοκιμάσουν. Η ηθοποιός συμφώνησε να συναντήσει τον 68χρονο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου τη διαβεβαίωσε ξανά καθώς ξεντυνόταν ότι μετά την επαφή τους θα ξεφορτωνόταν τον HPV.

Όταν η κοπέλα τον ρώτησε εάν θα χρησιμοποιούσαν προστασία κατά τη σεξουαλική επαφή, εκείνος της απάντησε ότι δεν θα είχε νόημα να φορέσει προφυλακτικό, αφού έτσι δεν θα αποκτούσε αντισώματα. Στην συνέχει εισέβαλε στο δωμάτιο ο δημοσιογράφος της εκπομπής, και ο μισόγυμνος γιατρός αιφνιδιασμένος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «αυτό το κάνει για τις μελέτες του και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που έχει σώσει».

ιταλός γυναικολόγος

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ακόμα 15 γυναίκες έπεσαν θύματα του γιατρού και της  «θεραπείας» του. Οι εισαγγελικές Αρχές του Μπάρι έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο.

Μέσω του δικηγόρου του, ο γυναικολόγος δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν να προτείνει μια εναλλακτική θεραπεία που ο ίδιος θεωρούσε ότι έφερνε αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ότι ποτέ δεν εξανάγκασε καμία γυναίκα να κάνει σεξ μαζί του και επικαλούμενος την εμπειρία 40 ετών του ως γυναικολόγος με εκατοντάδες ασθενείς.