Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey, αναμένεται να παραιτηθεί από τον εκτελεστικό του ρόλο στην εταιρεία, σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού δικτύου CNBC, ενώ 11% άνοδο σημείωσε η μετοχή του μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

Ο Dorsey κατέχει τη θέση του CEO ταυτόχρονα στις Twitter και Square -εταιρεία ψηφιακών πληρωμών-. Ήταν αυτός που ίδρυσε τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2008 προτού απομακρυνθεί από την θέση. Επέστρεψε στο Twitter ως αφεντικό το 2015 μετά την παραίτηση του πρώην CEO, Dick Costolo.

Η μέτοχος της Twitter, Elliott Management, έχει ζητήσει από το 2020 την αντικατάσταση του Dorsey στη θέση του CEO, πριν μάλιστα η επενδυτική εταιρεία φθάσει σε συμφωνία με τη διοίκηση witter.

O επενδυτής, Paul Singer και δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elliott Management, αμφέβαλε κατά πόσο ο Dorsey μπορούσε να τρέχει ταυτόχρονα δύο εισηγμένες εταιρείες, καλώντας τον να επιλέξει τη μία θέση και να εγκαταλείψει την άλλη.

Αν αποχωρήσει, ο νέος CEO θα πρέπει να ανταποκριθεί στους επιτακτικούς στόχους που θέτει η εταιρεία στον εαυτό της, δηλαδή τους 315 εκατ. ενεργούς ημερήσιους χρήστες μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και τουλάχιστον τον διπλασιασμό των εσόδων εκείνη τη χρονιά.