Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου στην Λεμεσό, με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται από την Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιο κυλινδρικό μεταλλικό αντικείμενο, η έκρηξη σημειώθηκε στη 1:30, είσοδο αίθουσας διδασκαλίας.

Από περαιτέρω έρευνες στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, όπως γράφει το alphanews.live, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε πόρτα, παράθυρα και εξοπλισμό της αίθουσας, αλλά και στα παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι.

https://www.intronews.gr/9448-2-kriti-omikron-plevris

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού.

Σημειώνεται πως προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

«Είμαστε στο αρχικό στάδιο, θα εξετάσουμε κλειστά κυκλώματα, αξιολογούνται μαρτυρίες από γείτονες και περίοικους και θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις στα αντικείμενα και στον εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε αλλά δεν εξερράγη», δήλωσε, σύμφωνα με το alphanews.live, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού Μαρίνος Βασιλείου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Σαββίδης, μέλος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια. «Είναι καταδικαστέο, λυπηρό. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε ακόμα. Τοποθετήθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο ένας εξερράγη, ο άλλος όχι. Θα μπορούσαμε να ερχόμασταν εδώ το πρωί και να είχαμε άλλα θέματα», είπε.

Ερωτηθείς για το εάν η έκρηξη έχει σχέση με τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στα σχολεία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, ο κ. Σαββίδης απάντησε: «Μπορεί να είναι για οποιοδήποτε λόγο, δεν είχαμε οποιοδήποτε θέμα τις τελευταίες ημέρες, ήταν ήρεμη η κατάσταση. Η Αστυνομία θα μας πει εάν έχει να κάνει με αυτό, εμείς στο σχολείο είχαμε συζητήσεις άλλα όχι έντονες. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από γονιό δικό μας».

Εμπρησμός σε άλλο σχολείο

Την ίδια στιγμή, φωτιά σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Δευτέρας στην Λευκωσία, έβαλαν και πάλι αντιεμβολιαστές, ενώ έγραψαν με σπρέι στην είσοδο, «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

Από την πυρκαγιά κάηκε σκηνή σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τον καπνό.

https://www.intronews.gr/9446-2-koronoios-2-metra-anemvoliastous-christougennon