Μία βίλα στη Ρώμη διαθέτη τη μοναδική γνωστή τοιχογραφία οροφής του Ιταλού ζωγράφου Caravaggio, η οποία έχει έρθει στο επίκεντρο κληρονομικής διαμάχης που θα μπορούσε να οδηγήσει μια οικογένεια να χάσει την κατοχή της ιδιοκτησίας για πρώτη φορά μετά από εκατοντάδες χρόνια.

Όπως γράφει το Skynews, πρόκειται για το Casino dell’Aurora, γνωστό και ως Villa Ludovisi, η οποία χτίστηκε το 1570 και ανήκει στην οικογένεια Ludovisi από τις αρχές του 1600. Η βίλα Aurora είχε περιγραφεί κάποτε από τον Γάλλο συγγραφέα Σταντάλ ότι διέθετε μερικούς από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο.

Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Nicolo Boncompagni Ludovisi, το 2018, η βίλα έγινε αντικείμενο κληρονομικής μάχης, μεταξύ των παιδιών από τον πρώτο του γάμο και της τρίτης συζύγου του, της γεννημένης στο Τέξας Rita Jenrette Boncompagni Ludovisi.

Με πρόσφατη δικαστική απόφαση, η βίλα έχει προγραμματιστεί να βγει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο, με της αξία της να εκτιμάται στα 471 εκατ. ευρώ και την αρχική προσφορά να ορίζεται 353 εκατ. ευρώ. Διαθέτει τρία γκαράζ, το Caravaggio, δύο βεράντες στον τελευταίο όροφο και έναν «υπέροχο κήπο με ψηλά δέντρα, πεζόδρομους, σκάλες και χώρους ανάπαυσης».

Η Αμερικανίδα πριγκίπισσα, η οποία ήταν στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον πρώην βουλευτή των ΗΠΑ, John Jenrette Jr, παντρεύτηκε την Boncompagni Ludovisi το 2009. Εκείνη την εποχή, η βίλα είχε ερημωθεί και ο νέος της σύζυγος τη χρησιμοποιούσε μόνο ως γραφείο.

«Πραγματικά, πρέπει να είσαι δισεκατομμυριούχος, όχι εκατομμυριούχος. Πρέπει να είσαι δισεκατομμυριούχος αν έχεις ένα σπίτι σαν αυτό, ένα ιστορικό σπίτι, γιατί θέλεις να κάνεις τα πάντα σωστά. Δεν θέλεις να κάνεις τίποτα λάθος. Και τώρα, γνωρίζοντας ότι θα φύγω, υποθέτω ότι όταν γίνει αυτή η δημοπρασία, εκτιμώ κάθε στιγμή. Εκτιμώ κάθε στιγμή, κάθε ανάμνηση», είπε η ίδια.

https://www.intronews.gr/9501-2-best-tourism-villages-chorio-ellada