O George Osbourne σε άρθρο του για λογαριασμό των Times του Λονδίνου, μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και νυν πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, έκανε λόγο πως δεν είναι απορριπτικοί. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που απαιτούν την επιστροφή αντικειμένων που πιστεύουν ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρατήσουμε. Αυτό δεν είναι καινούριο. Ο Λόρδος Βύρωνας σκέφτηκε ότι τα Ελγίνεια μάρμαρα έπρεπε να επιστρέψουν στον Παρθενώνα» και συνέχισε:

https://www.intronews.gr/8541-2-epistrofi-glypton-parthenona-vretaniko-mouseio

«Η απάντηση μας δεν είναι απορριπτική. Είμαστε ανοιχτοί στο δανεισμό των τεχνουργημάτων μας σε οποιονδήποτε μπορεί να τα φροντίσει και να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή τους, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται θέμα δανεισμού, ωστόσο σε περίπτωση πιθανής θετικής απάντησης από την Ελλάδα, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αποδοχή της κυριότητας των μαρμάρων από τους Βρετανούς.

Υπενθυμίζουμε πως λίγο καιρό πριν, η βρετανική Telegraph σε εκτενές δημοσίευμα, αποτύπωσε την ενίσχυση των επιχειρημάτων της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, με γνώμονα τη στήριξη της βρετανικής κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα, η Guardian δημοσίευσε άρθρο γνώμης, κατά το οποίο κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψει τα Γλυπτά στην Αθήνα.