Μετά από την χθεσινή ομολογία του Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρξε μάρτυρας σε βιασμό γυναίκας αλλά δεν κατήγγειλε τίποτα, τώρα έρχεται να δικαιολογήσει την στάση του.

Αν και χθες είπε ξεκάθαρα ότι δεν μετανιώνει, δηλώνοντας ότι δεν φοβήθηκε κάποιον ή κάτι και απλώς αποφάσισε να «μην πει στην μέση»,  σήμερα, μιλώντας στο OPEN, τα γυρνάει, λέγοντας όχι μόνο ότι είχε φοβηθεί για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ότι είχε ρητά απειληθεί από τον βιαστή (που υποστηρίζει ότι ήταν ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου διασκέδασης) και τους μπράβους του.

«Όταν έγινε αυτό μπροστά στα μάτια μου, έπαθα σοκ. Δεν ήξερα τι να κάνω, έπαθα πλάκα. Το είδα αυτό το πράγμα, οκ. Όταν πήγα να φύγω με απείλησε ο ιδιοκτήτης και μου λέει: « μην τυχόν πεις τίποτα, ξέρεις καλά τι θα συμβεί. Μου απείλησαν τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και όταν πήγα να φύγω από την εξώπορτα, με έπιασαν οι μπράβοι του μαγαζιού και μου είπαν «μην τυχόν κάνεις τίποτα, μην πεις τίποτα γιατί θα σε θάψουμε. Θα σε βρούνε σε ένα χαντάκι.» Πες μου τι έπρεπε να κάνω εγώ; Τα παιδιά μου; Δηλαδή να φοβάμαι για τη ζωή μου, για τη ζωή των παιδιών μου; Κι αυτό έγινε πριν 40 χρόνια»

«Απείλησαν τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Για τα παιδιά μου..τι θα κανα; Θα το κάνατε εσείς; Η ίδια η κοπέλα δεν είπε κάτι τότε. Οι νόμοι της νύχτας τότε ήταν πολύ βάρβαροι. Αν ήταν τώρα, σίγουρα θα πήγαινα και θα το δήλωνα» ισχυρίστηκε. «Και εγώ έχω δύο κορίτσια και ξέρω πώς είναι τα πράγματα. Πατέρας είμαι. Δεν καταλαβαίνω; Σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα. Τότε όμως ήταν οι άγραφοι νόμοι της νύχτας».

«Όταν επιστρέψατε στο μαγαζί την επόμενη εβδομάδα που ξαναπήγατε για εμφανίσεις δεν ξαναείδατε το κορίτσι;» τον ρώτησε ένας εκ των παρουσιαστών για να λάβει την απάντηση: «Δεν επέστρεψα στο μαγαζί. Όχι όχι. Έπαιρνα τα ρούχα μου για να φύγω. Είχαμε τελειώσει, έπαιρνα τα ρούχα μου για να φύγω από τα καμαρίνια και είδα αυτό το γεγονός. Και με απειλήσανε. Και στην πόρτα ήταν οι φουσκωτοί και μου λένε «μην τυχόν πεις τίποτα γιατί έχεις πρόβλημα με τα παιδιά σου»

Αξίζει την κατακραυγή ο Βασιλείου;

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι όταν έρχεσαι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις πραγματικά. Κακά τα ψέματα από εξωτερική σκοπιά όλοι θα παρεμβαίναμε, θα καλούσαμε την αστυνομία κλπ, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να παγώναμε. Για αυτό το κομμάτι λίγοι θα τον κατηγορήσουν, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι φέρει για το ότι δεν έψαξε την κοπέλα για να την βοηθήσει -καθώς υπήρξε μάρτυρας- τότε και γιατί τώρα παραδέχτηκε ότι δεν το μετανιώνει ή ότι δεν ήθελε να μπει στα «χωράφια» άλλου.

Ποιος ο λόγος να βγεις να πεις μια ιστορία που έχει γίνει πριν από τόσα χρόνια λοιπόν; Ας δεχτούμε ότι το έκανε για να βγει στην επικαιρότητα, κάποιου είδους promo, μιας κι οι καταγγελίες στην τηλεόραση είναι το νέο trend. Βοήθησε κάποιον ή έδωσε στοιχεία για να λυθεί η υπόθεση; Όχι.

Το να παρουσιάζεσαι αμετανόητος και ειδικά το να μην λες από την αρχή όλη την αλήθεια – αν ήταν έτσι όπως τα παρουσιάζει τώρα- μόνο κακό κάνεις στον εαυτό σου. Θα ήταν πιο τίμιο να παραδεχόταν ότι σκάλωσε, δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση και πάνω από όλα ότι φοβήθηκε. Κάτι δε κολλάει στην όλη ιστορία νομίζω.