Η καραντίνα άνοιξε τον δρόμο της τηλεργασίας, που για τους περισσότερους ανθρώπους ήταν εξίσου κάτι πρωτόγνωρο. Τελικά, ενάμιση χρόνο μετά κι ενώ ορισμένοι συνεχίζουν την υβριδική εργασία, φαίνεται πως τα θετικά της υπερτερούν των αρνητικών.

Αυτό επιβεβαιώνεται και με πρόσφατη έρευνα, όπου μόνο 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία, ενώ πάνω από τους μισούς λένε ότι έγιναν πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία.

Μάλιστα, το σύστημα λίγο γραφείο και λίγο τηλεργασία έχει κερδίσει ακόμα περισσότερο, αλλά έχει και τα μειονεκτήματα του, ε περισσότερο από το 1/4 των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύκτα, όπως έδειξε έρευνα για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory.

https://www.intronews.gr/9802-2-katallili-ora-emvolio-antisomata

Για την έρευνα συμμετείχαν 14.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα τι το 83% των εργαζομένων ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες του προκειμένου να εξισορροπήσει την εργασιακή και την οικογενειακή τους ζωή.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην Ε.Ε. εργάστηκε για ένα διάστημα από το σπίτι το 2020, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 5% πρiν την πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. «Οι εργοδότες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα της σύγχρονης, υβριδικής ζωής», σχολίασε ο Benjamin Brown, αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

Εξάλλου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι έκαναν, ή σχεδιάζουν να κάνουν, αλλαγές στο σπίτι τους προκειμένου να διευκολυνθούν στην τηλεργασία, δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως γραφείο, ενώ το 41% αποφάσισε να μετακομίσει.