Παραλίγο να μιλάμε για ένοπλο περιστατικό και στην χώρα μας μετά την προσπάθεια 37χρονου να εισβάλει στην Βουλή των Ελλήνων με καραμπίνα. Από ότι φαίνεται, ο ίδιος πάσχει από βαριά ψυχολογικά τραύματα. Ο άνδρας εμφανίστηκε με καραμπίνα στα χέρια στις 3 τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να ανοίξει πυρ, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Όπως ήταν επόμενο, καθώς το συγκεκριμένο σημείο φρουρείται όλο το 24ωρο, σήμανε αμέσως συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Δεκάδες άνδρες της ΔΙΑΣ, των ΕΚΑΜ και ειδικοί διαπραγματευτές κατέφθασαν στο σημείο για να βρουν τον άνδρα ξαπλωμένο κάτω. Ο ίδιος άναβε κεριά και εκτόξευε απειλές μεταξύ άλλων στον ακατάληπτο μονόλογό του.

Μαζί του είχε ένα πανό που έγραφε: «Βασιλιάς Μίνως πραξικόπημα».

Οι Αρχές επιχείρησαν αφενός να εκκενώσουν τον χώρο και αφετέρου να αφοπλίσουν τον 37χρονο.

H ψυχολογική κατάσταση του 37χρονου «Άγγελου του Θεού»

Μετά την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση, ο ένοπλος οδηγήθηκε στην κρατική ασφάλεια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Αναφέρει μόνο ακατάληπτα λόγια επαναλαμβάνοντας ότι είναι ο «Άγγελος του θεού» και αλλά παρόμοια.

Έτσι, αναμένεται να οδηγηθεί σε νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, είχε αποκοπεί και από τα αδέρφια και τους οικείους του.

Οι αινιγματικές αναρτήσεις στο Instagram

Ο 37χρονος φαίνεται να ανέβαζε εικόνες από τα ιδιαίτερα «πιστεύω» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεριμένα στο Instagram. Μεταξύ άλλων είχε αναρτήσει την καραμπίνα με την οποία κατέβηκε στη Βουλή, το πανό του, καθώς και κάποιες χαρακιές στους μηρούς όπου γράφει «ΖΕΥΣ» και άλλα.

Προσοχή: ακολουθούν σκληρές εικόνες. 

Βουλή

Βουλή

Βουλή

Βουλή

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το βιολί του Τσαβούσογλου: «Θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας των νησιών που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες έχουν εμφανιστεί – Τα βήματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος

«Θα θες να μείνεις στην Ελλάδα για πάντα»: Η νέα τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ βασίζεται σε μία πολύ προσωπική αληθινή ιστορία