Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το αποτρόπαιο περιστατικό στην Αιδηψό μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε και διαφορετικά, άλλωστε. Ο 30χρονος που παρέσυρε με δόλιο τρόπο ένα γατάκι, δίνοντας του ως δόλωμα ένα ψάρι, και στη συνέχεια το κλώτσησε στη θάλασσα, συνελήφθη από τις αρχές μετά την κατακραυγή στα social media.

Την σύλληψη του έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media και ο Τάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

https://youtu.be/41dLJiUCqO0

Το προφίλ του 30χρονου

Ωστόσο, προέκυψε πως ο αλβανικής καταγωγής άνδρας δεν είναι καθόλου άγνωστος στις αστυνομικές αρχές. Σε πρώτη φάση, η αναγνώριση του μέσα σε λίγες ώρες, έγινε από τα έντονα τατουάζ που φέρει στο δεξί του πόδι. Ο ίδιος είναι παλιός γνώριμος των αρχών εξαιτίας των συμπλοκών του σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, το 2017, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τού είχαν περάσει χειροπέδες για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχε εντοπιστεί με ποσότητα 67 κιλών κάνναβης . Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε βάψει τον σκύλο του

Η σχέση του με τα ζώα αποδεικνύεται πως δεν είναι καλή και από τον σκύλο του, τον οποίο κακοποίησε βάφοντας με μαρκαδόρο πάνω του το σήμα της ομάδας που υποστηρίζει, όπως κατήγγειλε η δημοσιογράφος, Σταματίνα Σταματάκου, η οποία ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ταυτόχρονα, μετά την απάντηση του 30χρονου για το πόσο φιλόζωος είναι, είναι απορίας άξιο για το κατά πόσο έχει στειρώσει τον σκύλο του, μιας έδειξε φωτογραφίες με σκυλιά του ράτσας πιτ μπουλ και κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Έχει ενδιαφέρον στο κατά πόσο δίνονταν τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πωλούνταν παρανόμως.

Η αρχική του αντίδραση και η στροφή στη συνέχεια

Προφανώς όταν γίνεται κάτι στην Ελλάδα, δεν αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων. Βλέποντας λοιπόν ο 30χρονος τα όσα γράφτηκαν για εκείνον, αποφάσισε αρχικά να απαντήσει με stories στο Instagram. Ούτε αυτά ήταν ψύχραιμα.

Με φωνές και βρισιές εναντιώθηκε σε όλους, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως όλα οφείλονται σε μια λάθος αντίδραση της παρέας του, που είχε να κάνει με τις μπίρες και τα ούζα που είχαν πιει. Φυσικά δεν έπεισε κανέναν.

«Ένα συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε χθες. Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω. Κάναμε μια μ@@@ σε λογικά επίπεδα. Δεν πήγαμε να κάνουμε χοντρή μ@@@. Δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε στους είκοσι πόντους στην παραλία», λέει σε κάποια από το βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες με ζώα σε μία προσπάθεια να πείσει ότι είναι φιλόζωος και όχι κακοποιητής ζώων όπως παρουσιάζεται στο βίντεο που ο ίδιος δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στους αστυνομικούς εξήγησε πως όλα είναι μια παρεξήγηση και στόχος του δεν ήταν η κακοποίηση αλλά το παιχνίδι με τις γάτες. «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι» δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να κρατηθεί και να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία. Σημειώνεται, πως ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει όχι μόνο χρηματικό πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Η απάντηση της αθλήτριας που δεν έπεισε κανέναν

Στην παρέα του 30χρονου, ήταν και γνωστή αθλήτρια του καράτε, η οποία γελούσε μαζί με τους υπόλοιπους. Η ίδια απάντησε με ανάρτηση της πως δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό, παρόλο που στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα. Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Το όνομα μου χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο χωρίς να φαίνομαι ή να συμμετέχω κάπου. Το σκηνικό έγινε εν αγνοία μου, χωρίς να το έχω αντιληφθεί καν. Είμαι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας είτε πρόκειται για ζώα είτε για ανθρώπους και φυσικά το καταδικάζω. Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη για την αναστάτωση που έχει γίνει. Δεύτερον στο βίντεο δεν φαίνομαι κάπου εγώ, ακούγεται ένα γέλιο το οποίο είναι δικό μου που γελάω με το αγόρι, το οποίο κάθεται δίπλα μου και τρώγαμε. Όλο το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη μου χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι κάτι. Είμαι εντελώς κάθετη στο όλο σκηνικό και το καταδικάζω. Το μόνο που θα μπορούσα να απολογηθώ είναι ότι δεν είδα το περιστατικό για να μπορέσω να το αποτρέψω. Μην καταδικάζετε κάποιον χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς έχει γίνει και μην αναπαράγετε ότι σας σερβίρουν. Αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου. Βιάζεστε να καταδικάσετε κάποιον, χωρίς καν να ξέρετε τι πραγματικά έχει γίνει μόνο για λίγα λεπτά δημοσιότητας…».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Έτοιμη η Ευρώπη για το ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία: Να εφοδιαστούν οι πολίτες με βασικές προμήθειες για 10 ημέρες, ζητάει η Γερμανία

Kim Kardashian: Ιστορική η εμφάνισή της στο Met Gala 2022 με το θρυλικό φόρεμα της Marilyn Monroe από το 1962