Συνελήφθη ο νεαρός που φάνηκε σε βίντεο να βασανίζει γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού. Ο συγκεκριμένος δελέαζε δύο γατάκια να φάνε με σκοπό να τα πετάξει στη θάλασσα, κάτι που κατάφερε μόνο με το ένα από τα δύο αδέσποτα. Ταυτόχρονα, η παρέα του βιντεοσκοπούσε το «παιχνίδι» του και γελούσε, όπως ακούγεται από το επίμαχο βίντεο που έχει κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου βρέθηκε ο δράστης, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση μέσω Twitter.

Συνεχίζεται η διαδικασία αναζήτησης και των υπολοίπων της παρέας. Tα ονόματά τους έχουν κάνει τον γύρο των social media από το πρωί και φαίνεται μάλιστα η κοπέλα της παρέας να είναι και πρωταθλήτρια της Ομοσπονδίας Καράτε. Η ελληνική ομοσπονδία, έσπευσε σε ανακοίνωσή να καταδικάσει τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Η γάτα που υπέστη την βία του πελάτη της ταβέρνας φαίνεται, ωστόσο, να είναι καλά. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η οργάνωση Happy Paws αναφέρει πως η γάτα είναι σώα και δημοσίευσαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τους έστειλαν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας όπου συνέβη το απαράδεκτο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί πλέον κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Υπάνθρωποι βασανίζουν γατάκι σε παραλία της Αιδηψού και το πετάνε στη θάλασσα – Ανάμεσα τους και πρωταθλήτρια του καράτε

«Πες το Ναι»: 7 ιερείς αντιδρούν στην καμπάνια για τον γάμο των ομοφυλόφιλων με επιστολή στον Μητσοτάκη

Ουκρανία: Ρώσοι απέσπασαν χρυσά αρχαία κειμήλια ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Μελιτόπολης