Πολύ υψηλές είναι φέτος οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να παρέμβει με μέτρα που θα εξομαλύνουν την κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε σε σχετική ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, ενώ το κόστος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένει στα ύψη:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό- στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις είτε σαν αυτές που έγιναν στην Eνέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων».

Η κυβέρνηση ωστόσο είναι αποφασισμένη για δραστικά μέτρα, όπως αποδεικνύουν τα άμεσα αντανακλαστικά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκληθεί για το πρωί της Τρίτης ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ληφθούν μέτρα εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να είναι ένας σημαντικός «βραχνάς».

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος, εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υφυπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Την Τετάρτη, δε, αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.